A Matáv hamarosan többségi tulajdonosa lehet a Telekom Montenegrónak

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 14. 10:30
A Matáv e hónap végén, vagy a következő hónap elején már a montenegrói távközlési válallat többségi tulajdonosa lehet. A privatizációval foglalkozó illetékes montenegrói testület szerint minden kérdést tisztáztak a Matávval - jelentette pénteki számában a Republika című lap.
A lapjelentés szerint a szerződő felek ügyvédei jelenleg dolgozzák ki a vételi szerződés részleteit.

A Matáv 114 millió eurót ajánlott a Telekom Montenegro 51,12 százalékáért, további 67 288 millió eurót egy ötéves beruházási program keretében fektet be a cégbe. A Matáv emellett késznek mutatkozik a kisrészvényesek és befektetési alapok kezében található maradék cégrészt részvényenként 2,2 euróért felvásárolni.

A kisrészvényesk egyesülete ugyanakkor - a lap jelentése szerint - felszólította tagjait, hogy részvényeiket az ajánlott 2,20 eurós részvényekénti áron ne adják el, mert a reális ár a szervezet szerint 3 euró lenne.

A négy érdeklődő - a Matávon kívül a szlovén Telekom Slovenija, az osztrák Mobilkom és a szerb Telekom Srbije - közül a magyar vállalat tette a legnagyobb készpénzes ajánlatott, illetve egyedüliként tett konkrét ajánlatot a kisbefektetők kezében lévő részvényekre is, és ezzel került az első helyre. A privatizációs tanács január 14-én hirdette ki a Matávot nyertesként.

Branko Vujovic, a gazdaság szerkezeti átalakításáért és külföldi befektetésekért felelős montenegrói kormányügynökség igazgatója akkor azt mondta, hogy "a tárgyalás (a Matávval) sikeres lesz, noha nehéz", s a kormány nem fog elállni azoktól a követelményektől, amelyek elsősorban a távközlésre és a szociális programra vonatkozó törvények tiszteletben tartására vonatkoznak.
Kulcsszavak: Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50