Sony Ericsson K750, K300, J300, W800: négy új mobil Cannes után

Kovács Attila, 2005. március 1. 18:40
Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép- és kelet európai igazgatója, valamint két munkatársa új mobil termékeket jelentett be a mai budapesti sajtótájékoztatón, továbbá tájékoztattak a cég tavalyi pénzügyi eredményeiről. Az értékesítés 56%-kal, 42,3 millióra nőtt, ezen belül Közép- és Kelet-Európában közel 4 millió Sony Ericsson készüléket értékesítettek. A cég világpiaci részesedése ötről hét százalékra növekedett. A mostani készülék-bejelentések négy újdonságról szólnak, ezek: a K750, K300, J300 és aW800.
A Sony Ericsson K750 készülék 2 megapixeles kamerával ellátott multimédiás telefoni. Színmélysége a nyomtatáshoz, a továbbításhoz vagy a lejátszáshoz egyaránt ideális feltételeket teremt. A telefon gyors, nyitott-szabványos összeköttetést biztosít, és kellően nagy memóriával rendelkezik ahhoz, hogy megkönnyítse a kedvenc képek a tárolását és megosztását. A képkezelést üzleti, szórakoztató és kommunikációs tulajdonságokkal párosították. A magyar piacon a két féle, fekete és ezüst kivetelben elérhető készülék európai – K750i –(háromsávos 900/1800/1900 MHz) változata, Magyarországon várhatóan a második negyedévben kerül bevezetésre.

A Sony Ericsson – a tavalyi S700 sikerének nyomdokán – ismét az anyavállalat, a Sony Corporation képkészítési know-how-jára támaszkodott. A K750 készüléket olyan tulajdonságokkal látták el, amelyek ma már megszokottak a digitális kamerák körében, de még újnak számítanak a mobiltelefonoknál (pl. automatikus fókusz, négyszeres digitális zoom, vörösszem effektus csökkentése stb.). A kamera vízszintes pozícióban használható. Sony Ericsson MX-123 vakuval használva, a fotózásra sötétben is lehetőség nyílik (néhány méter távolságról). Ebben az esetben is működik a vörösszem-effektus csökkentése. A Memory Stick Duo-nak, a Bluetooth-nak és az infravörös kapcsolatnak köszönhetően a képek más készülékekkel is megoszthatók. A képek, a videofelvételek és a zenei anyagok számítógépre töltéséhez, illetve onnan történő továbbításához USB kábel is rendelkezésre áll. A képek kinyomtatásához nincs szükség számítógépre, mivel azok vezeték nélkül is elküldhetők előhívó laborba, vagy Bluetooth nyomtatóra, továbbá a Memory Stick kártya segítségével kompatibilis nyomtatóra is tölthetők. A Bluetooth Media Center MMV-200-al kombinálva a K750 képek és videofelvételek tévé képernyőn történő megtekintésére is alkalmasak, és a jelenetek könnyen megoszthatók a barátokkal és családtagokkal is. A K750 bővíthető memóriájának köszönhetően jelentős méretű képalbumot képes tárolni. A beépített 32 MB-os memória közel 100 teljes nagyságú kép tárolására alkalmas, míg az akár 2 GB-os Memory Stick Duo kezelésére is képes memóriakártya meghajtó felhasználásával több mint 6000 kép tárolható. A telefon 64 MB-os Memory Stick Duo-val kerül forgalomba. 3D Java játékmotor, integrált MP3 lejátszó és az FM rádió is van benne. A kísérletező kedvű felhasználóknak poizicinálják a beépített programcsomagot, amellyel személyre szabottá tehetik a telefont, keverhetnek videót, állóképet, hangot és szöveget is. A VideoDJTM lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy saját animációkat állíthassanak össze. A PhotoDJTM egyszerű képszerkesztő-alkalmazás a képek módosításához, a PlayNowTM új zenei hangok letöltését teszi lehetővé közvetlenül a telefonra, míg a MusicDJ-vel személyre szabott csengőhangok és hangeffektusok készíthetők.

A K300 típusú kamerás, képek és videofelvételek készítésére és megosztására alkalmas „belépő szintű” telefon videó- és képüzenetek elküldését teszi lehetővé, úgy, hogy használata is egyszerű. A magyar piacon a készülék európai – K300i –(háromsávos 900/1800/1900 MHz) változata kerül bevezetésre. A T610-es mintájára tervezett készülék 65 ezer színes, 128x128-as kijelzővel rendelkezik. A kamera vízszintes pozícióban használható. A QuickShare-nek köszönhetően néhány kattintás is elegendő a videók, képek és szövegek elküldéséhez. A K300 videó és fotóalbumként is használható: 12 MB-os beépített memóriája 120, egyenként 10 másodperces videóklipet vagy 500 VGA képet képes tárolni. További jellemzők: beépített hangszóró, számítógép-szinkronizáló és személyes információs menedzsment; autós kihangosító, autós készlet. 3D Java játékmotor is található benne. A K300 kék vagy ezüst kivitelben készül, és már az első negyedévtől Magyarországon is megvásárolható. A készülék ára Wágner Tibor szerint 30 ezer forint alatt lesz.

Alsó kategóriás az új J300, amely karcsú, ívelt mobiltelefon, 3D játékmotorral. Egyszerű videoklip-, játék- és csengőhang-letöltést tesz lehetővé. A magyar piacon a készülék európai – J300i –(háromsávos 900/1800/1900 MHz) változata kerül, várhatóan a második negyedévben bevezetésre. Rózsaszín, fekete és fehér kivitelben lesz kapható. A Style-up cserélhető előlapok segítségével személyre szabottabbá lehet tenni a J300-at, amely számos design-lehetőséget kínál az ultrastílustól egészen a bohókásig. Háttérképek, a képernyővédők és a legfrissebb személyes csengőhangok is letölthetők. A zenei fájlok csengőhangként is letölthetők, csakúgy, mint a filmelőzetesek videoklipjei és zenés videói. A Gameloft játékfejlesztő céggel együttműködésben, a Sony Ericsson ingyen biztosítja a J300 vásárlók számára a 3D-s Rayman 3 első szintjének letöltését a PlayNow tartalomszolgáltatáson keresztül. A Sony Ericsson PlayNow lehetővé teszi a felhasználók részére a legújabb zenei csengőhangok előzetes meghallgatását és letöltését közvetlenül a telefonra, mindössze három egyszerű lépésben. A J300 bevezetésével egy időben a PlayNow szolgáltatáson keresztül számos híres játékkiadó játéka is elérhető lesz. A J300 modellhez az operátorok saját letöltési hálózatukon is kínálnak 2D-s és 3D-s játékokat. 12 MB beépített memória segíti a J300-at. A készülék ára Wágner Tibor szerint a 10 ezer forintos tartományban lesz.

A Sony Ericsson a W800 jelű, az első Walkman márkanévvel ellátott mobiltelefont jelentette, illetve mutatta ma be. A koncepció: egyetlen készüléken zenehallgatás, telefonhívások kezelése, valamint képek és videofelvételek készítése. A Sony Ericsson W800 az első termék, amely egyesíti egy mobiltelefon és egy Walkman digitális zenelejátszó tulajdonságait 30 órányi akkumulátor élettartammal, valamint 2 megapixeles kamerával. A magyar piacon a készülék európai – V800i –(háromsávos 900/1800/1900 MHz) változata, várhatóan a harmadik negyedévben kerül bevezetésre. A W800 kompatibilis az MP3 ipari standarddal és az AAC zenei fájlformátumokkal. A kapacitása (0,5GB Memory Stick Duo) mintegy 150 zenei felvétel, vagy 10-12 teljes CD anyagának tárolására teszi képessé. A lejátszóra történő zenei letöltés a Disk2Phone szoftvernek köszönhető. A W800 kezelőfelülete könnyűvé teszi az integrált telefon, zenelejátszó és a kamera funkcióinak használatát. A tulajdonos sosem marad le egy telefonhívásról, ha zenét hallgat, mivel hívás esetén a telefon csengőhangját a sztereó fülhallgatón keresztül játssza be a készülék. Lehet a hívás fogadása mellett dönteni, ekkor a zenelejátszás a hívás időtartama alatt szünetel. A lejátszó egy Direct Music gombbal működtethető, amely indítja, szünetelteti és megállítja a zeneszámokat. A lejátszó és a telefon egymástól függetlenül használhatók. A W800 akkumulátora 15 órányi lejátszásra képes a telefon bekapcsolt állapotában, és 30 órányi lejátszásra kikapcsolt telefon esetén. A készülék tömege kevesebb, mint 100 gramm. Kiegészítők: MMC-60 zenei csatlakozóvezeték a készülék sztereó hifi berendezéshez való csatlakoztatására; HCA-60 autós kihangosító.

A mai napon bemutatott mobil kommunikációs kellékek kibővített sora a hannoveri CeBIT-en kerül a nagyközönség elé e hónap végén.

BluetoothTM Media Center MMV-200

Ezzel a készülékkel szinte gyerekjáték a képek, videofelvételek és zenei fájlok otthoni szórakoztató rendszereken történő lejátszása és bemutatása. Hi-Fi berendezéshez csatlakoztatva az MMV-200 vezeték nélkül továbbítja a zenét a telefonról a hangrendszerbe; TV-készülékhez csatlakoztatva pedig fényképek, és videofelvételek élményét oszthatja meg barátaival és családjával a nagyképernyőn. Nagy mennyiségű képi és zenei anyag esetében mindössze egy memóriakártyát kell a telefonba, a számítógépbe vagy a digitális kamerába helyeznie, és a telefonját távirányítóként a képek és zeneszámok közötti böngészéshez tudja használni. A legnagyszerűbb, hogy kép és hang egyidejűleg is futtatható a készüléken. Az MMV-200 több BluetoothTM-os telefonnal is kommunikációképes, így a használók meghívhatják barátaikat, hogy megoszthassák saját kedvenc képeiket és zenéiket a Bluetooth-os telefonjaikon keresztül.

MXE-60 vaku

A MXE-60 vaku egyszerűen csatlakoztatható a telefonhoz, és erőteljes villanással biztosítja a szükséges fénymennyiséget a kioldó gomb megnyomásakor. A zavaró vörösszem-effektus csökkentéséről is gondoskodik.

Akono Headset HBH-608


A karcsú, stílusos Akono HBH-608 headset a legújabb Bluetooth technológiát alkalmazza. Akár 8 óra beszélgetési és 250 óra készenléti idő is rendelkezésre áll.

Akono Headset HBH-662


Az Akono HBH-662 headset kijelzője hasznos információkkal látja el használóját: a hívó neve, a hívófél száma és – a kapcsolat bontása után – a hívás időtartama egyszerűen ellenőrizhető. Az 5/150 órás beszélgetési/készenléti idő azt jelenti, hogy állandóan elérhető maradhat, sőt az akkumulátor maradék kapacitását a kijelzőn is ellenőrizheti, így a kapcsolat nem fog megszakadni a legfontosabb pillanatban.
A Sony Ericsson Bluetooth headsetek bármilyen gyártmányú telefonnal használhatók, amelyek Bluetooth kapcsolattal rendelkeznek.

Gyorscsatlakozó


Ebben az évben a Sony Ericsson a mobiltelefonok és kiegészítők teljes portfolióját mutatja be, amelyek mindegyike az úgynevezett „Fast port” gyorscsatlakozóval van felszerelve. Ez az elődénél kisebb, új rendszercsatlakozó nagyobb adatátviteli sebességet és funkcionalitást kínál, ami ideális az olyan új eszközök számára, amelyek zene-, kép- és adatkezelési funkciókkal rendelkeznek.

Zenei csatlakozóvezeték: MMC-60

Mostantól a Music Cable MMC-60 segítségével a telefonon tárolt kedvenc zenék az otthoni nagy hangfalakon is élvezhetők, amely csatlakozóvezeték a telefon és a hifi berendezés között teremt kapcsolatot.

Sztereó-kihangosító: HPM-70


A HPM-70 sztereó-kihangosító a kezeket szabadon hagyó híváskezelés mellett lehetővé teszi, hogy két hívás közben a telefonon tárolt zenéket sztereóhangzásban lehessen élvezni.

Autós kihangosító: HCA-60

Végezetül Wágner Tibor közölte, hogy a Sony Ericsson hat évre, összesen 88 millió euróval szponzorálja a női teniszezők WTA Tour nemzetközi versenysorozatát, illetve kérdésre válaszolva elhangzott, hogy push-to-talk képes Sony Ericsson mobilkészülékek várhatóan 2005.második félévében jelennek meg.

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59