A HP 11. negyedéve vezet a globális szerverpiacon

forrás Prim Online, 2005. március 3. 15:04
Az első hely az x86-os, x86-64-es és Itanium 2 szerverek eladott darabszám és árbevétel szerinti előretörésének, valamint a Windows, Linux és UNIX rendszerek 2004-ben is változatlan élvonalbeli pozíciójának köszönhető.
A HP immár tizenegyedik negyedéve őrzi eladott darabszám szerint számított első helyét a globális szerverpiacon – derül ki az IDC ma közzétett, 2004 negyedik negyedévére vonatkozó számaiból. A HP pozíciójában fontos szerepet játszott a HP ProLiant rendszerek népszerűsége a vállalat által tizenegyedik negyedéve uralt x86-os piacon. A vállalat eladott darabszám szerint 19,1 százalékkal, árbevétel szerint pedig 13,8 százalékkal javította eredményét az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A versenytársak rovására elért növekedés mellett a HP eladott darabszám alapján számított piacrészét is bővítette. A cég az x86-64-es platformok szegmensében első helyre került a szállítói rangsorban: eladott darabszám szerint 176,2 százalékkal, árbevétel szerint pedig 195,9 százalékkal múlta felül az előző negyedév adatait 2004 utolsó három hónapjában.

Az Intel Itanium 2 processzoros HP Integrity szervereknél a vállalat eladott darabszám szerint 61,6 százalékkal, árbevételt tekintve pedig 245,8 százalékkal jobb eredményről számolt be 2004 utolsó negyedévében, mint egy évvel korábban.

A három fő operációs rendszert (Windows, Linux és UNIX) futtató szerverek összevont értékesítéséből is megint a HP került ki győztesen. E téren eladott darabszám szerint 15,4 százalékos, árbevétel alapján pedig 19,9 százalékos javulást ért el az előző negyedévhez képest.(1) Az operációs rendszerek és az iparági szabványokra épülő platformok széles választékának biztosítása központi szerepet játszik a HP minden vállalati méretszegmenst megcélzó szerverstratégiájában.

Kulcsszavak: szerver +céginfo HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55