Húsvéttól élesben üzemel a Pápai Hús Rt. svéd vállalatirányítási szoftvere

forrás Prim Online, 2005. március 25. 11:04
A Pápai Hús Rt. az idei húsvétot új, korszerű vállalatirányítási rendszerének elindításával is ünnepli.
A speciálisan az élelmiszer-ipari folyamatokra szabott fejlesztést a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező IFS végezte. Az új integrált rendszer segítségével korszerűbb alapokra helyezik a felvásárlással kapcsolatos folyamatokat, a beszerzés egészét, valamint a szállítói számlák kezelését. A fejlesztéshez a húsipari vállalat SAPARD támogatást is igénybe vett.

"Nem csupán a Pápai Hús Rt.-nek, de az iparágnak is fontos mérföldkő ez a fejlesztés. Az új rendszer bevezetésével elsősorban a szigetszerűen elhelyezkedő, meglévő szoftvereket cseréltük fel egy korszerű, integrált rendszerrel. Az IFS megoldásától a Pápai Hús Rt. erőforrásainak hatékonyabb kihasználását, továbbá versenyképessége növekedését várja. Olyan integrált rendszer került bevezetésre, mely az értékesítés, az ellátási lánc, továbbá az üzemeltetés vonalán biztosítja a leghatékonyabb működési feltételeket és a gyors megtérülést" - mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary ügyvezető igazgatója.

Az első körben bevezetett termelésirányítási és logisztikai rendszerek biztosítják az erőforrások hatékonyabb kihasználását, a szervezettség maximalizálását, továbbá a versenyképesség növekedését. Lefedik az összes felvásárlással - beleértve az élő állat felvásárlást is - kapcsolatos folyamatot, illetve a beszerzés és a szállító számlák kezelésében is komoly segítséget nyújtanak. A megoldás egy, speciálisan az élelmiszer iparágra szabott fejlesztés, mely teljes mértékben megfelel az uniós piac és az ott tevékenykedő vállalatok követelményeinek is. A vissza nem térítendő SAPARD támogatás a teljes beruházási összeg mintegy 40%-át teszi ki.

Az IFS Hungary biztosítja a hardver és szoftver elemeket, a bevezetésben pedig nem csak a magyar, hanem az IFS AB nemzetközi szakértői csapata is közreműködik. Az első fázisban bevezetett, és már éles üzemben működő modulokat mintegy 80 felhasználó használja jelenleg. A második fázisban valamennyi, a pénzügyi, logisztikai és termelésirányítási folyamatot támogató modul bevezetése is megtörténik, még a 2005-ös év folyamán.
Kulcsszavak: IFS vállalatirányítás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55