Akkreditált felnőttképzési intézmény lett a Nexon

Képzések adókedvezménnyel

forrás Prim Online, 2005. április 12. 14:10
Az élethosszig tartó tanulás jegyében az Oktatási Minisztérium 2002 óta akkreditál felnőttképzéssel foglalkozó intézményeket, melyek a minősítés megszerzése után SZJA kedvezménnyel-, a minősített programok esetében pedig akár áfa-mentesen kínálhatnak képzéseket hallgatóik számára. A megközelítőleg 260 akkreditált budapesti intézmény közül azonban csak néhány nevezhető oktatóközpontnak, ahol a hallgatók számára többféle területen érhető el naprakész, aktuális ismeret. Így felpezsdítheti a piacot, hogy a NEXON oktatási központja, a nexONEDU a szükséges minősítést megszerezve március közepén akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált, ugyanis az oktatóközpont állandó képzései mellett széles körben vállalja speciális tanfolyamok megszervezését.

Az akkreditáció egy olyan minőségbiztosítási rendszer, mely segítséget nyújt a felnőttképzés résztvevői számára, hogy megalapozottan válasszák ki az oktatási intézményeket. Az eljárás 2002-ben került bevezetésre hazánkban, az eltelt három év alatt országosan több mint 1000 intézmény szerezte meg a minősítést, melyek közül megközelítőleg 260 található Budapesten.

Az akkreditációs eljárást a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) folytatja le, mely megvizsgálja, hogy a felnőttképzési intézményben zajló képzési tevékenység, az intézmény felnőttképzési szolgáltatásai és az intézmény irányítási és döntési rendszere megfelel-e a minőségbiztosítási feltételeknek, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter által kiadott akkreditációs követelményrendszernek.

A minősítésen megfelelt intézmények részesülhetnek pályázatokon elnyert állami támogatásban is. A hallgatóikat az akkreditált programok esetében áfa-mentesen képezhetik, illetve tanfolyamaik után a résztvevők maximum 60000 forintos személyi jövedelemadó kedvezményt vehetnek igénybe.

Széles palettán

A NEXON oktatási központja, a 2004. januárjában alakult nexONEDU március közepén vált akkreditált felnőttképzési intézménnyé, így hallgatóinak ettől az időponttól tudja biztosítani az említett kedvezményeket. A nexONEDU képzéseit a Fővárosi Munkaügyi Központ is nyilvántartásba vette, így a 3 napnál és 15 óránál hosszabb időtartamú tanfolyamok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak. E mellett szintén áfa-mentesek a cég Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) vett képzései, illetve az egyéni hallgatók kamatmentes részletfizetési kedvezményt vehetnek igénybe.


A NEXON az állandó informatikai, személyügyi és vezetői témakörök – például ECDL felkészítő, személyügyi ügyintéző vagy menedzser továbbképző – mellett speciális tanfolyamok megszervezését is vállalja. Az akkreditált minőségi követelményeknek megfelelően az oktatók szigorú szempontok alapján kerülnek kiválasztásra, így mindannyian az adott témakör kiváló ismerői, és a NEXON továbbfejlesztett oktatási szolgáltatása a szakmai tematikát 15 éves gyakorlati tapasztalattal, valamint a legjobb megoldások ismertetésével ötvözi.

Kulcsszavak: Nexon +céginfo oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50