Az sms butítóbb hatasú a hasisnál

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 23. 20:25
Az intenzív e-mail és sms szövegek írása és küldése jobban rombolja a szellemi képességeinket, mintha egy gyengébb, mámoros állapotot előidéző anyagot elszívnánk- tudhatjuk meg egy nemrégen a “The Times”-ban közzétett tanulmányból.
A felmérést a londoni egyetemen végezték , és 80 véletlenül kiválasztott személy képezte a kísérlet tárgyát. A hírek szerint az intenzív mail- illetve sms-küldés után a kiválasztottak IQ-ja mintegy 10 ponttal zuhant vissza. Ilyen jelentős csökkenést még azoknál sem figyeltek meg a kutatók, akik hasist fogyasztanak. A kábító anyag elfogyasztása után ugyanis cask 4 ponttal esett vissza a kísérleti személyek IQ-ja.

A tudósok ezt a jelenséget azzal magyarázták, hogy nagyon leterheli az agyat az, ha egyszerre több feladat elvégzésére van kényszerítve. Azon személyek agya, akik munkájukat rendszeresen megszakítják, hogy elektronikus üzeneteket olvassanak és küldjenek, folyamatos riadókészültségben van, ami aztán a lassú de biztos szellemi leépüléshez vezethet- figyelmeztetnek a kutatók. A “Times” szerint világszerte naponta 50 milliárd e-mailt küldenek szét, ami egyik lehetséges kiváltó oka lehet a koncentrációzavaroknak.
Kulcsszavak: egészségügy mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50