Nemzetközi építészeti díjat nyert a fornebui Telenor központ

forrás Prim Online, 2005. június 6. 11:30
A Pannon GSM tulajdonosa, a Telenor elnyerte az ipari/irodaépületek kategóriájában a rangos Prix d`Excellence építészeti díjat.
A világ különböző tájain található épületek versenyében a Telenor központja olyan tekintélyes vetélytársakat győzött le, mint a malajziai Menara Telekom központja, a budapesti Science Park irodaház vagy a Meteorológiai Világszervezet (WMO) svájci székháza.

A díjat az International Real Estate Federation (FIABCI) ítélte oda Athénban június 2-án. Norvégia és azon belül a Telenor immár második alkalommal részesült ebben az elismerésben, hiszen 2002-ben a Telenor kokstadi épülete nyerte el az ingatlanszakma Oscar-díjának is nevezett kitüntetést.

A zsűri az izgalmas építészeti tervet, az anyagválasztást, valamint a környezetbe és a tájba belesimuló dizájnt emelte ki a központ jellemzői közül. Hangsúlyozta az épület rugalmasságát és a használók, a technika és a környezet harmonikus összjátékát.

Tavaly a fornebui Telenor Centre elnyerte a FIABCI norvégiai tagszervezetének díját, és ezzel vált jogosulttá a nemzetközi Prix d`Excellence versenyben való részvételre. A Telenor-központot már korábban is több díjjal jutalmazták: megkapta pl. az American Institute of Architects Honor Award for Architecture díját, a világítástechnikai megoldásokat elismerő norvég Lyspris 2005 díjat, és második helyezést ért el az Aftenposten norvég napilap legnépszerűbb munkahelyeket rangsoroló 2004-es Favorittarbeidssted versenyén.

Az 1949-ben alapított FIABCI nemzetközi ingatlanszakmai szervezet 60 ország vállalatait tömöríti. A Prix d`Excellence díjra nevezett épületeket dizájn, konstrukció, pénzügyi megvalósíthatóság, piaci stratégia, környezetvédelmi szempontok és a helyi közösség életében játszott szerep szerint értékeli a szakértői zsűri.
Kulcsszavak: Telenor díj

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50