HTCC Csoport: új elnök-vezérigazgató

forrás Prim Online, 2005. június 9. 18:20
Új menedzsment irányítja július 1-jétől a HTCC cégcsoportot. A HTCC (Hungarian Telephone and Cable Corporation) a közelmúltban zárta le a PanTel megvásárlását. A HTCC Csoportba az alábbi vállalatokat tartoznak: Hungarotel Rt., PanTel Kft. és PanTel Technocom Kft.
A HTCC Csoport előtt álló legelső feladat a Hungarotel és a PanTel integrálása. A cégcsoport a Magyar Telekom Rt. (a korábbi Matáv) első számú kihívójává kíván válni.

Az integráció és jövőbeni működés sikerének záloga egy új, egyesített menedzsment felállítása, mely vezetőség feladata lesz majd a cégcsoportba tartozó Hungarotel, PanTel és PanTel Technocom cégek központi irányítása. A cégcsoport központi vezetősége 2005. július 1-től kezdi meg a tevékenységét és az alábbi személyekből áll majd:

  • A HTCC Csoport elnök-vezérigazgatójának Torben V. Holmot nevezték ki, aki a nyugdíjba vonult Ole Bertram helyét vette át.
  • Jan Mulder - a PanTel eddigi vezérigazgatója - az igazgatótanács tagjaként segíti a vállalatot az integrációs folyamat során és az új szervezet felállításában, de tervei szerint még az év vége előtt távozik a cégtől.
  • Bill McGann, aki 1998-tól a HTCC alkalmazottja, 2000 óta pedig a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese, továbbra is ebben a pozícióban dolgozik tovább a HTCC Csoportban is.
  • A cégcsoport üzletfejlesztési igazgatójának Alex Würtzöt nevezték ki. Alex Würtz a nemrégiben elindított második ománi mobilszolgáltató, a Nawras operációs vezérigazgató-helyettese volt. A Nawrast a katari inkumbens távközlési vállalat, a Qtel és a TDC alapította.
  • A HTCC Csoport igazgatótanácsát Torben V. Holm, Jan Mulder, Bill McGann és Alex Würtz alkotja.
  • Vágány Tamás, aki korábban a PanTel kiskereskedelemért felelős vezérigazgató-helyettese volt, a jövőben is vezérigazgató-helyettesként vezeti a HTCC Csoport Üzleti Távközlési Igazgatóságát.
  • A csoport lakossági üzletágát továbbra is Tajti Endre vezeti igazgatói beosztásban.
  • Továbbra is Gregg Betz lesz a felelős - vezérigazgató-helyettesi pozícióban - a HTCC Csoport Nagykereskedelmi Üzletágának vezetéséért.
  • Cseh Gabriella, aki korábban a PanTel külkapcsolati igazgatója volt, a a HTCC Csoport jogi osztályát fogja irányítani.
  • Bertényi Rékát, a PanTel eddigi kommunikációs vezetőjét a cégcsoport kommunikációjának vezetésével bízták meg, valamint az elnöki titkárság vezetése is hozzá tartozik majd.
  • Laudon Gábor, a PanTel eddigi HR igazgatóját kinevezték a HTCC Csoport HR igazgatójává.

A két cég - a PanTel és a Hungarotel - sikeres összeolvadásának elősegítése érdekében a Hungarotel budapesti irodája és a PanTel közös székhelye a Dorottya Udvar lesz.

Torben V. Holmot 2005. májusában nevezték ki a HTCC Csoport (Hungarotel, PanTel és PanTel TechnoCom) elnök-vezérigazgatójának. Holm (54) a dániai Koppenhágai Egyetem Közgazdasági és Politikatudományi Szakán végzett. Szakmai karrierjét 1976-ban a Dán Bankárok Szövetségénél kezdte. 1982-83-ban az Östifterne Biztosító igazgatóhelyettese volt, majd 1983 és 1994 között a biztosításokkal és pénzügyekkel foglalkozó Topdanmark Group pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. Holm 1994-ben kezdte távközlési karrierjét, azóta mostani kinevezéséig a szintén dán TDC A/S piacvezető szolgáltató elnök-helyetteseként és üzletfejlesztési vezetőjeként dolgozott.
Kulcsszavak: HTCC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50