Informatika - fellendülés Németországban

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 16. 09:07
A német információs technológiai vállalatok fellendülésben reménykednek: a mostani második negyedévben 60 százalékuk látja növekedni bevételét, és a cégeknek a fele nyereségnövekedést is tapasztal, jelentette a német ágazati szövetség (Bitkom) szerdán.
A szövetség megerősítette a második félévre szóló előrejelzését: eszerint az ágazatban 135,2 milliárd euró bevétel várható, 3,4 százalékkal több, mint a tavalyi második félévben, és az alkalmazottak létszáma 10 ezerrel nőhet. Jövőre 3 százalék körül bővülhet a forgalom a Bitkom szerint.

Mindazonáltal a vállalatok bizakodása kisebb, mint az év elején. A mostani felmérés szerint a német információs technológiai cégeknek a 69 százaléka számít a teljes évi forgalmának növekedésére, miután az év elején még több mint 75 százalék várta ezt.

Az átlagosnál bizakodóbbak a számítógépprogram-gyártók és a megoldás-szolgáltatók, az előbbieknek a 70 százaléka, utóbbiaknak a 78 százaléka számít éves bevétel-növekedésre.
Kulcsszavak: IT trend

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50