Nem csak a kínaiak vásárolnák meg a Marconi céget

MTI Sajtóadatbank, 2005. augusztus 15. 14:10
Brit lapértesülések szerint az egykor vezető brit távközlési berendezésgyártó cég, a Marconi megvásárlása több vállalatot is érdekel, köztük a német Siemenset. A Sunday Telegraph című lap ugyanakkor úgy véli, hogy a Marconi vevői között a kínai Huavei a legesélyesebb.
A Huavei az ázsiai ország vezető távközlési berendezéseket gyártó vállalata, és állítólag nemrég egymilliárd dollár körüli összeget helyezett kilátásba a Marconinak.

A lap ezzel együtt úgy látja, hogy még nem teljesen lefutott játszma a Marconi megszerzése. A Siemens mellett szóba jöhet az Ericsson és a francia Alcatel részéről is egy-egy vételi ajánlat. Mi több, a Huavei legnagyobb kínai vetélytársa, a ZTE is harcba szállhat - írja a brit lap.

A brit távközlési cég gyakorlatilag felkínálta magát eladásra az idén májusban, miután lemaradt egy 10 milliárd font értékű nagy ügyletről és anyagi helyzete ezzel tovább romlott. 2001-ben már csőd közeli helyzetbe került, s miután elesett a nagy szerződéstől, több száz állás megszűntét jelentette be.
Kulcsszavak: Marconi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14