Az IVSZ elnökét beválasztották az EICTA új elnökségébe

forrás Prim Online, 2005. szeptember 15. 16:40
2005. szeptember 13-án, Londonban került sor az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) közgyűlésére. A tisztújító ülésen Kovács Zoltánt, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnökét is beválasztották az új elnökségbe, megbízatása két évre szól.
Kovács Zoltán új EICTA board-tagsága azért siker a magyar infokommunikációs (IKT) szektor számára, mert lehetővé teszi, hogy a hazai IKT szektor érdekeit a legnagyobb európai infokommunikációs szervezet döntéshozó szervén, az EICTA elnökségén keresztül képviselje az IVSZ.

Az új tagállamok nemzeti szövetségei közül a magyar mellett a cseh és a lengyel elnököt is beválasztották az új vezetésbe, a három ország szövetségeinek közös célja, hogy a csatlakozott tagállamok hasonló érdekeit együttesen, hatékonyabban képviseljék az EICTA-n belül.

Az EICTA közgyűlés másik hazai vonatkozása, hogy az EICTA, az IVSZ és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös szervezésében, 2005. december 2-4. között, Budapesten kerül megrendezésre az újonnan csatlakozott és most csatlakozó országok infokommunikációs csúcstalálkozója.

A korábbi elnököt, Rudy Provoostot (vezérigazgató, Philips Consumer Electronics) szintén két évre választották újra, az alelnöki posztra pedig John Higgins (a legnagyobb angol IKT szövetség, az INTELLECT ügyvezető igazgatója) került.
Kulcsszavak: IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50