Ismét Tihanyban az üzleti- informatikai élet elitje

Megkezdődött az SAP Hungary nyolcadik tihanyi konferenciája

forrás Prim Online, 2005. szeptember 19. 12:56
Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának keynote előadásával a mai napon kezdetét vette az SAP Hungary Kft. ez évi tihanyi konferenciája. A három napos, immár nyolcadik éve megrendezett eseményt olyan előadók neve fémjelzi, mint dr. Baráth Etele, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, dr. Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter és dr. Csányi Vilmos akadémikus.
A konferencia mottója, a „Nekünk? 8!” számos aktualitással bír az SAP szempontjából: ezek közül csupán az egyik, hogy a mostani immár az SAP nyolcadik tihanyi konferenciája. A magyar piacon eltöltött csaknem nyolc év alatt az egyik legjelentősebb szoftvervállalattá nőtt SAP immár elmondhatja magáról, hogy bármilyen méretű, bármilyen iparágban működő vállalat számára van megoldása, a pár fős kisvállalatoktól egészen a több ezer fős nagyvállalatokig. Rendszerei bármilyen platformon képesek működni; a cég bármely részlegével képes kapcsolatot tartani, nem csupán az informatikai felelősökkel, és emellett ügyfeleiknek mindig a maximumot nyújtja – úgy az EU- csatlakozás előtt, mint utána.

Az informatív előadások, ügyfél-prezentációk és gyakorlat-centrikus workshopok széles körű betekintést engednek nem csupán az SAP és legújabb megoldásainak világába, hanem lehetőséget teremtenek a konferencia résztvevőinek arra, hogy első kézből, a legilletékesebbek, azaz iparági és SAP szakértők, elemzők, valamint SAP-ügyfelek tolmácsolásában ismerkedjenek meg az informatikai és üzleti élet tendenciáival, fejlődési irányaival. A mintegy ezer résztvevő, aki három nap alatt tiszteletét teszi Tihanyban, a magyarországi gazdasági élet legjavát képviseli: döntéshozók, döntés- előkészítők, pénzügyi, logisztikai és informatikai vezetők éppúgy megfordulnak a Club Tihanyban, mint magas rangú kormányzati képviselők.

A konferencia első szakmai napján, többek között az SAP új stratégiai irányairól, tranzakcionális banki megoldásokról, outsourcingról, nagyvállalati rendszerek és folyamatok integrációjáról, valamint EU stratégiákról és erőforrásokról esik majd szó.

A második nap előadásai elsősorban a nagyvállalati ügyfélkörből kerülnek ki: ide tartoznak az egészségügyben, számlakezelésben, emberi erőforrás területén, az egyetemi oktatásban használt SAP megoldásokról tartott referencia-előadások.

A konferencia harmadik, szerdai napja idén az új ügyfeleké: az SAP küldetésének érzi, hogy az integrált vállalatirányítási rendszert még nem használó vállalatokkal, elsősorban a kis- és közepes vállalatokkal is megismertesse az informatikából származó versenyelőnyöket - mindezt első kézből származó ügyfél-beszámolók és workshopok formájában.

„Az SAP tihanyi konferenciája a hazai gazdasági élet szerves részévé vált. Bátran kijelenthetem, hogy cégünk és rendezvényünk neve egyaránt garancia a magas szakmai színvonalú tájékoztatásra. Az SAP Tihany egy olyan fórum, ahol mindent bemutathatunk az új irányokról, tendenciákról, fejlesztésekről, mindezt gyakorlati tapasztalatokkal fűszerezve. További haszna az ilyen szakmai seregszemlének, hogy olyan piaci szegmensekhez is eljutunk, amelyek megtalálása egyéb formában elég nehézkes, mint például a kis- és közepes vállalatok” – nyilatkozta Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az előadásokat követően a résztvevők szabadidős és esti programokon kapcsolódhatnak ki: fellép többek között Presser Gábor, az ABBA Revival és a hazánk első számú vokális jazz-kvartettje, a Bolyki Brothers is.
Kulcsszavak: konferencia SAP-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36