Webáruházat nyitott az Albacomp

forrás Prim Online, 2005. október 5. 14:55
Az Albacomp Rt. a mai napon megnyitotta internetes boltját, az Albacomp Digital Home webáruházat. A www.albacomp.hu/shop weboldalon elérhetők a vállalat által forgalmazott számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai és irodatechnikai termékek: Albacomp márkájú notebookok, PC-k, illetve monitorok, Panasonic és Yamaha márkájú szórakoztatóelektronikai termékek. Az Albacomp és a Hírek Média Kft. online kutatás segítségével mérte fel a hazai internetezők szokásait, és az Albacomp a tízezer kitöltő válaszai alapján tervezte meg webáruházának működését.
„Webáruházunk megnyitásával azt a világban mindenhol megfigyelhető trendet követjük, miszerint egyre többen tájékozódnak sőt, egyre többen vásárolnak is az interneten. Ezeket a felhasználókat az új értékesítési csatornán keresztül sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban tudjuk elérni. Webáruházunkat a vevőink igényeinek megfelelően szerettük volna felépíteni, ezért a portál struktúrájának és kínálatának kialakítását egy tízezer fős online kutatásra alapoztuk” – nyilatkozta Bölcsföldi László, az Albacomp kiskereskedelmi üzletág igazgatója.

Az Albacomp és a Hírek Média Kft. felmérésének eredményei szerint a hazai internethasználók 38 százaléka naponta több órát tölt a világhálón, 86 százalékuk otthon is rendelkezik számítástechnikai eszközökkel, 70 százalékuk pedig otthoni internetes hozzáféréssel is. Az átlagos felhasználó 1-3 éves PC-vel rendelkezik, jellemzően Intel processzort használ, 256-512 MB memóriával. A válaszadók 30 százaléka fél éven belül tervezi notebook beszerzését, viszont leginkább az alacsonyabb árfekvésű, 200 ezer forintnál olcsóbb noteszgépeket keresik. Beszerzési forrásként legtöbben a hagyományos szakkereskedéseket részesítik előnyben, ezt a kategóriát a műszaki nagyáruházak, majd az internet követi, míg a hipermarketek a legkevésbé népszerűek. A megkérdezettek 23 százaléka nem csupán tájékozódik, hanem vásárol is az interneten: elsősorban könyvet, CD-t és számítástechnikai eszközöket. A válaszadók többsége (72 százaléka) vásárláskor leginkább az ismerősök véleményére ad.

A webáruházban leadott megrendeléseket a Lurdy Házban található Albacomp Digital Home bemutatóterem és szaküzlet regisztrálja. A vevők többféleképpen juthatnak hozzá a megvásárolt termékekhez: vagy a 7 – vidéki vagy budapesti – átvételi pont egyikén személyesen veszik át, vagy az Albacomp szállítja ki azokat. A vásárlók utánvéttel, illetve a Digital Home üzletben készpénzzel vagy bankkártyával fizethetnek. Az új értékesítési csatorna megnyitásától az Albacomp a Digital Home bemutatóterem és szaküzlet forgalmát a duplájára tervezi növelni a webáruház működésének első évében.

Kulcsszavak: e-commerce Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59