Symantec antivírusszoftver a Nokia S60-as okos telefonokon

Milkovits Gábor, 2005. október 9. 19:37
A Nokia bejelentette, hogy a jövőben nemcsak bizonyos készülékeken elvétve, hanem a teljes 60-as okos telefon széria esetében előre telepítve kerül alkalmazásra a Symantec mobil antivírusszoftvere.
A Nokia egy jó ideje részt vesz a Symanteckel közösen az ilyen jellegű termékek fejlesztésében, sőt a finn gyártó N70-es mobiltelefonján meg is jelent már a szoftver, a most nyilvánosságra hozott megállapodás azonban valódi áttörést jelent, hiszen ebben az esetben a cég legnagyobb számban forgalmazott okos telefonjairól van szó. A Symantec Mobile Security nevű szoftver AutoProtect megoldása folyamatosan átvizsgálja a Symbian operációs rendszerű készüléket víruskódok után kutatva, emellett pedig tűzfalként is működik. Az alkalmazás a telefonok által használt vezeték nélküli hálózatokon keresztül rendszeresen frissíthető.

A Nokia részéről azzal kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak, hogy a továbbiakban mely készülékeik kapnak majd vírusvédelmet. A cég szóvivője annyit mondott, hogy először alaposan megvizsgálják minden egyes telefon tulajdonságait és biztonsági igényeit, és csak ezután döntenek a Symantec Mobile Security alkalmazásának szükségességéről.
Kulcsszavak: Nokia security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36