Három új ECDL vizsgamodul:Képszerkesztés, Webkezdő, CAD

Kovács Attila, 2005. október 18. 14:25
Az NJSZT mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a nemzetközi ECDL Alapítvány, lépést tartva az információs társadalom növekvő igényeivel három új, önálló vizsgamodult vezet be:
Október végétől indul a magyar kezdeményezésre létrehozott, a digitális fényképek számítógépes feldolgozásáról szóló KépszerkesztésImageMaker) modul. A modulhoz nemzetközileg akkreditált tananyag is tartozik magyar és angol nyelven (a tankönyv a Kossuth Kiadó gondozásában a napokban jelent meg).
Kísérleti jelleggel már megkezdődtek a vizsgák a másik új modulból, a CAD-ből. A képzés, illetve vizsga hamarosan az ország több vizsgaközpontjában is elérhető lesz.
Várhatóan 2006-tól indul hazánkban a Webkezdő (Webstarter) modul: ezen a vizsgán a jelöltek alapszintű honlap-készítői tudásukat bizonyíthatják nemzetközileg egységes követelményrendszer szerint.
(

Az informatikai írástudást érintő izgalmas bejelentéseken túl a sajtótájékoztatón került sor a www.ecdlonline.hu vizsgafelkészítő honlap bemutatására, valamint a látássérülteknek szóló, „Én és az ECDL, avagy hogyan változtatta meg életemet az ECDL” országos pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is. A sajtótájékoztatón Magyar Bálint oktatási miniszter, valamint Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára is részt vettek.

Magyar Bálint a nemzetközi ECDL Alapítvány Zürichben adományozott „Informatikai Írástudás-díját” itt vehette át: illetve az állami vezetők közül elsőként szerzett ECDL-bizonyítványt az IHM közigazgatási államtitkára, Jambrik Mihály. A bizonyítványt ünnepélyes keretek között Dr. Bakonyi Péter, az NJSZT elnöke és Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója adták át.

Alföldi István kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy a három új, nem kötelező ECDL modul egyelőre csak külön, egyenként lesz felvehető, illetve a tanfolyamokon hozzáférhető.
Kulcsszavak: ECDL oktatás NJSZT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50