A Graphisoft közgyűlése novemberben dönt a székhely áthelyezéséről

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 20. 09:48
A Graphisoft november 8-án rendkívüli közgyűlést tart, amelyen a tulajdonosok döntenek a társaság székhelyének áthelyezéséről a hollandiai Amszterdamból Budapestre - közölte a Graphisoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
A székhely megváltoztatását az igazgatóság azzal az indokkal javasolta, hogy a társaság kezdettől fogva elsősorban Magyarországon működött, és székhelyét célszerű működésének, illetve tőzsdei jegyzésének helyére áthelyezni.

Nem utolsósorban a vezetés évi mintegy 150-200 ezer euró adminisztratív és jogi költség megtakarítást remél az áthelyezéstől.

Az építészeti szoftvereket gyártó Graphisoft központja kezdettől fogva Magyarországon volt, tevékenységének és eszközeinek, beleértve ingatlanait, legjelentősebb hányada Magyarországon van. Magyarországnak az Európai Unióhoz történt csatlakozásával a hollandiai jelenlét szükségessége megszűnt.

Az áthelyezést megkönnyíti, hogy a Graphisoft 2005. július 27-i hatállyal európai részvénytársasággá alakult át. A székhely-áthelyezés munkavállalói jogokat nem érint, mivel a társaságnak nincsenek munkavállalói Hollandiában. Az áthelyezéssel a részvényesek jogai sem változnak.
Kulcsszavak: Graphisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59