Új webes szolgáltatásokat indít a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. november 2. 20:35
A Microsoft bejelentette, hogy olyan online szolgáltatásokat készül beindítani, amelyekkel a cég tervei szerint kifoghatja a szelet fő riválisai, a Google és a Yahoo vitorlájából.
A Microsoft háromféle komplex webes szolgáltatást tervez nyújtani. Az ingyenes, reklámok által eltartott Windows Live egy megújult, a Hotmail-t felváltó levelezőprogramot, egy szintén új azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatást, keresőprogramot, illetve számos egyéb biztonsági, adattároló és más megoldást tartalmaz majd. A másik, alacsony előfizetői díjas, Office Live nevű alkalmazást elsősorban kisebb vállalatoknak szánják irodai és üzleti programcsomagjával, illetve céges e-mail- és adatkezelő megoldásával. A prémium változat a kettő funkcióit kombinálja, valamint továbbiakkal is kiegészíti, ára pedig ennek megfelelően valamivel magasabb lesz.

Bill Gates a projektet „forradalminak”, illetve az utóbbi 5 év legnagyobb stratégiai váltásának nevezte a Microsoft részéről. Fontos megjegyezni, hogy miközben a PC-knek közel 90%-án a cég szoftvere fut, addig a webes szolgáltatások terén a MS részesedése körülbelül 10 százalék. Ray Ozzie, a Microsoft nemrég kinevezett műszaki főigazgatója szerint az új online szolgáltatások révén komoly esély nyílik arra, hogy változtassanak ezen a helyzeten.

Kulcsszavak: Microsoft onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36