Három új alapkategóriás Sony Ericsson mobilkészülék

Kovács Attila, 2005. november 14. 15:50
A Sony Ericsson mai budapesti sajtótájékoztatóján Wágner Tibor, a cég kelet- és közép-európai igazgatója adott tájákoztaást a cég európai pénzügyi eredményeiről, illetve Németh Viktor közép- és kelet-európai menedzser mutatta be a közeljövőben megjelenő új Sony Ericsson új mobiltelefon készülékeit.

A Sony Ericsson európai eladásai a harmadik negyedévben (05Q3) elérték a 13,8 millió darabot (az első negyedévben - 05/Q1 - ez a érték 10,7 millió volt). A készülékek átlagos ára 157-ről 138 euróra csökkent. Az értékesítés volumene Q3/Q1 összehasinlításban 2,05 millió illetve 1,2 millió volt.

A tájékoztatón két felsőkategóriás új készüléket is bemutattak. A Z990 típusú okostelefon a 910-es utóda, jellemzői: Opera, WiFi, UMTS, , érintőképernyő, 80MB-os memória, 64 MB-os memóriakártya, USB csatlakozás, Bluetooth, 2 megapixeles autfókuszos kamera, videotelefon funkció. A W900-as az első 3G walkman telefon, 2,2 inch átmérőjű QVGA TFT monitorral, 70 MB bővíthető külső memória, flight-mód.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a cég három új alapkategóriás készülék bevezetésével is bővíti termékválasztékát. A formatervezést és könnyű kezelhetőséget egyesítő új készülékeket azoknak a felhasználóknak fejlesztették ki, akik csupán alapvető mobiltelefon-funkciókat használnak mint az egyszerű hívás- és szövegkezelés, ugyanakkor igényes mobiltelefonra vágynak.

Az új típusok a következők:

·J220: Rendkívül könnyen kezelhető készülék, egyszerűsített közvetlen menüeléréssel;
·J230: Beépített FM-rádióval felszerelt, egyszerűsített menüeléréssel rendelkező telefon
·Z300: Impozáns formatervezésű „kagylótelefon”

Ezeket az új telefonokat azoknak tervezték, akik kiforrott formatervezésű, alacsony árú, de egyúttal megbízható márkanevű készüléket keresnek, amelyek könnyen, egyszerűen használhatóak. A bemutatott készülékek mind más-más vonzerőt rejtenek. Közös tulajdonságuk azonban, hogy a telefonos és írott szöveges kommunikációt a lehető legegyszerűbbé teszik olyan funkcióik révén, mint a közvetlen navigáció, az egyikonos menük vagy a színes képernyők.

J220

A J220 készüléket könnyen kezelhetőre tervezték. A fogyasztók kiválaszthatják a nekik legjobban tetsző menüt: az egyszerű egyikonos vagy a Sony Ericsson népszerű többikonos verziója közül, amellyel az összes fontos funkció egy szempillantás alatt áttekinthető. A közvetlen navigáció billentyűje és az azon található ikonjelölések egyszerűbbé teszik a leggyakrabban használt funkciók elérését. Nagy tárolókapacitása révén akár 500 telefonszámot és 200 SMS-t is képes tárolni. A tartozéküzletekben kapható Style-Up™ elő- és hátlapokkal a készülék személyre szabottá tehető. A J220 bársonyfekete és égkék színben kapható.

J230

A beépített FM-rádió lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a navigációs billentyű egyetlen gombnyomásával kedvenc állomásukra hangoljanak, legyen az zene-, sport- vagy akár hírcsatorna. A telefonhoz sztereo fülhallgató is tartozik, a felhasználói élmény további fokozása érdekében. A készülék hátulján található hangszóró teszi teljessé az összképet. A J230 típus esetében is választani lehet az egy- és többikonos menüstílusok között, a közvetlen kezelői felület pedig a funkciók egyszerű és gyors elérését biztosítja. Rádióhallgatás, hívásfogadás, telefonszám kikeresése vagy SMS küldése mind-mind egyetlen gombnyomással kivitelezhető. A J230 hófehér, cseresznyepiros és mélykék színben kapható, és szintén személyre szabottá tehető a Style-Up™ elő- és hátlapokkal. Ráadásul a J230 akár 500 telefonszámot is tárolni képes telefonkönyvében és 200 SMS-t befogadó tárhellyel rendelkezik.

Z300

Ez a gránitszürke és ametiszt-lila színben kapható, kicsi, elegáns kagylótelefon a stílusra sokat adó vásárlók érdeklődésére tarthat számot, akik hangulatukhoz, ízlésükhöz és életstílusukhoz alkalmazkodó, de mégis egyszerű készüléket keresnek. A „kagylóhéj” felnyitásakor ragyogó, éles színekkel rendelkező kijelző és meglepően nagy méretű billentyűzet tárul a szemünk elé. A navigációs billentyűvel az összes fő funkció egyetlen gombnyomással elérhető. A telefon összecsukásakor automatikusan bekapcsol a billentyűzár, a külső kijelző pedig az időt és a bejövő hívások adatait mutatja. A Z300 esetében a hangsúly a telefonáláson és a szöveges üzeneteken van, de természetesen tartalmaz telefonkönyvet, naptárt, emlékeztető funkciót és ébresztőórát is. Az üzletekben kapható Style-Up™ elő- és hátlapokkal ez a készülék is személyre szabható. Ezen felül az összes csomagban található Crystal Décor segítségével a felhasználók tényleg valódi egyéniséggé varázsolhatják készüléküket.

A J220 és a J230 készülék 2006 első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba. A Z300 2005 negyedik negyedévében kerül piacra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14