Siemens IPTV (internetes TV)-sikerek az USA-ban

forrás Prim Online, 2005. november 15. 10:11
A jövő informatikai fejlesztéseinek egyik húzóágazata az internetprotokoll alapú televíziózás (IPTV), amelynek fejlesztésében és telepítésében kimagasló sikereket ért el a Siemens Communications. A cég Surpass Home Entertainment megoldása, amelyet a csoport Myrio nevű piacvezető leányvállalata fejlesztett ki, immár 75 tengerentúli helyi internetszolgáltató előfizetői számára teszi lehetővé az internetes tévézést. Az Egyesült Államokban a Siemens végezte a legtöbb szolgáltatói IPTV-telepítést, világszerte pedig 38 millió tévénéző figyelheti az adásokat számítógépén a Siemens nyújtotta alaptechnológia segítségével.
Az IPTV-ben hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek. A TDG Research előrejelzései szerint 2010-re 17 milliárd dollárt érnek el az internetes televíziózásból származó bevételek. A CreditSights kutatói pedig a digitális otthon kialakításával foglalkozó piac nagyságrendjét három-hét éven belül 250-től ezer milliárd dollárig terjedő összegre becsülik. A Siemens jelentős sikereket ért el ezen a területen, amit az is bizonyít, hogy többek között olyan szolgáltatóknak szállít végfelhasználói IPTV-megoldásokat, mint a Pioneer Telephone, a KPN Royal Dutch Telecom és a Belgacom.

A Siemens IPTV-telepítésekben elért sikere a saját fejlesztésű, felhasználóbarát, a tévénézők és a szolgáltatók számára egyaránt könnyen kezelhető megoldásokra épül, amelyek lehetővé teszik a legtöbb nyitott, magas színvonalú standard technológia telepítését. A Surpass Home Entertainment megoldás központosított háttérirodai szolgáltatásokat, márkázási lehetőséget és olyan eszközöket biztosít a szolgáltatóknak, amelyekkel a cég arculatának megfelelően alakíthatják a felhasználói interfészeket (pl. elektronikus programfüzeteket vagy webportálokat).  

A Siemens a következő generációs IPTV-rendszerek és -szolgáltatások teljes skáláját biztosítja mind vezetékes mind vezeték nélküli szolgáltatóknak. A cég stratégiai technológiái alkalmasak az IP-alapú hang- és adatátviteli valamint szórakoztatási technológiák összekapcsolására. Mindez magában foglalja az IPTV middleware-t, a VoIP- és az IP Multimedia System (IMS) megoldásokat, amelyek az otthoni hálózatokban összekapcsolódhatnak a mobil berendezésekkel és a WiFi-készülékekkel, és így egészen új lehetőségeket teremtenek a szolgáltatók számára.

A Siemens fejlesztői hosszú távon a bárhonnan és bármilyen eszközzel irányítható „intelligens otthon” (smart home) hálózatok továbbfejlesztésén dolgoznak. A cég jelenleg az egészségügyi és biztonsági ágazatokkal működik együtt, hogy elősegítse az otthoni egészségügyi szolgáltatások (pl. a beteg és az orvos közötti videokonferencia), a háztartási eszközök távirányítása vagy az internetes távfelügyelet megvalósítását. A Siemens „smart home” elképzelései között egy olyan hordozható készülék is szerepel, amellyel házon kívülről is elindíthatjuk videofelvevőnket, lekapcsolhatjuk a tűzhelyet vagy különböző háztartási berendezéseket hozhatunk működésbe.
Kulcsszavak: TV IPTV Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14