A HP versenytársainál nagyobb mértékben növelte globális szerverértékesítési árbevételét

forrás Prim Online, 2005. november 29. 13:03
Az IDC ma közzétett, idei harmadik naptári negyedévre vonatkozó adatai szerint a HP minden jelentősebb versenytársánál nagyobb forgalomnövekedést produkált a globális szerverpiacon. A vállalat a három fő operációs rendszert (Windows, Linux és Unix) futtató szerverek eladásából származó árbevételt együttesen illetve külön-külön figyelembe véve egyaránt a globális piac első számú szállítója – az értékesített szerverek több mint 95 százaléka e három rendszer valamelyikét futtatja, és a piaci összforgalom 80 százaléka ilyen modellek eladásából származik.
Emellett a HP az x86-os szerverek, az x86-os blade-szerverek és az Intel Itanium 2 (EPIC)-alapú szerverek szegmensében is erőteljesen (szám szerint 22,7, 64,9 és 74,6 százalékkal) növelte árbevételét 2004 és 2005 harmadik negyedéve között.

Az IDC jelentésének további fontos megállapításai:


Az IBM-et és a Sunt egyaránt megelőzve, összesített UNIX-árbevétel szempontjából a HP lett a piac első számú szállítója. Mind a linuxos szerverek összesített árbevétele, mind pedig eladott darabszáma alapján a HP végzett az élen, az x86-alapú Linux oprendszeres szerverek árbevételét vizsgálva megőrizte, volumenét tekintve pedig visszaszerezte első helyét.

A vállalatnak a Windows szerverek piacán is sikerült megőriznie forgalom és eladott darabszám szerinti első helyét – 2004 és 2005 harmadik negyedéve között az árbevételt tekintve jobban teljesített a piaci átlagnál. A HP-nak sikerült részesedést elhódítania az IBM-től és a Delltől is. E cégeknek zsugorodott az árbevétel alapján számított piacrésze.

Az Itanium 2-alapú HP Integrity szerverek eladott darabszám és forgalom szempontjából egyaránt első helyen állnak a globális piacon, míg az EPIC szerverekből származó árbevétel 74,6 százalékkal nőtt a 2005 harmadik negyedévét megelőző 12 hónapban.

Az x86-os szerverek piacán eladott darabszámot illetve elért árbevételt tekintve is megint a HP volt az első. Árbevétele gyorsabban nőtt a piaci átlagnál, és piaci részesedést hódított el az IBM-től és a Delltől. A HP ProLiant szervercsalád(2) immár 37. negyedéve őrzi piaci részesedés szerinti első helyét ebben a szegmensben.

Az x86-64 alapú szerverek piacán a HP – eladott darabszám és árbevétel szerint is – őrzi első helyét. A ProLiant szervercsalád modelljeiből 24-szer annyit vásároltak, mint a Sun megfelelő modelljeiből. Az AMD Opteron™-alapú szerverek gyorsan bővülő szegmensében a HP az értékesítési volument és az árbevételt tekintve is több mint kétszer akkora növekedést produkált, mint a következő legnagyobb szállító.

Magyarországon a HP a piacét meghaladó mértékben nőtt ezen a területen. Mindenképpen említésre méltó, hogy a HP megtöbbszörözte az x86-64 processzorarchitektúrára épülő szerverek eladásait, köszönhetően az AMD Opteron processzorokkal szerelt modellek különösen jó szereplésének. Külön említést érdemel a Opteron-alapú ProLiant DL585 szerver, amely Intel Xeon-alapú vetélytársait megelőzve az utóbbi időszakban immár hazánk legnépszerűbb négy utas szerverévé vált.
Kulcsszavak: +céginfo szerver HPQ-hu HPQ

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14