Kovács Kálmán: az uniós domain nevek az unió erejét mutatják

MTI Sajtóadatbank, 2005. december 5. 08:56
Az uniós domain nevek új korszakot nyitnak az internet történetében, és bevezetésük Európa erejét és egységét mutatja - mondta az informatikai tárca vezetője a Budapesti Infokommunikációs Csúcstalálkozó megnyitóján pénteken.
A .eu végződésű domain nevek regisztrációjára 2005. december 7-től nyílik lehetőség az Európai Unió tagországaiban. Kovács Kálmán elmondta: a budapesti fórum feladata, hogy meghatározza azokat a fejlesztési lépéseket, amelyeket végre kell hajtani az unió versenyképességének fenntartásához.

A miniszter a 15 európai ország informatikai szakembereinek és politikusainak részvételével zajló találkozón úgy vélekedett: a versenyképesség és az infotársadalom összefüggésének felismerése szükséges Európa gazdasági fejlődéséhez.

A csaknem 100 szakember részvételével zajló kétnapos csúcstalálkozót az Informatikai és Hírközlései Minisztérium (IHM) mellett az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Európai Infokommunikációs és Felhasználói Elektronikai Szövetség (EICTA) szervezte.

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke a fórum céljait ismertetve elmondta: Brüsszel figyelmét is fel kell hívni arra, hogy jelentősebb forrásokat biztosítsanak a kohéziós alapokból az informatikai szektor fejlesztésére.

Mark MacGann, az EICTA ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az Európa versenyképességét fenyegető Indiával és Kínával szemben az unió a kutatás-fejlesztés és az oktatás modernizációjával veheti fel a versenyt.

Kulcsszavak: domain EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14