Mobiltelefonos zeneszolgáltatásba kezd a Vodafone

Milkovits Gábor, 2006. január 12. 08:23
A Vodafone bejelentette, hogy a Sonyval együttműködve előfizetéses zeneszolgáltatást indít mobilügyfelei számára.
A „Vodafone Radio DJ” elnevezésű szolgáltatás konkrétan személyre szabható rádióállomások formáját ölti majd, és a megfelelő díj fejében 3G mobiltelefonról és az internetről egyaránt elérhető lesz. A felhasználók úgy alakíthatják igényeik szerint az állomások műsorát, hogy visszajelzést küldhetnek az éppen játszott dallal kapcsolatban, ezután pedig túlnyomóan az általuk kedveltként megjelölt számok hangzanak majd fel mobiljukról. Amennyiben egy zeneszámról negatív véleményt küld valaki, úgy készüléke azt lekeveri, és a műsor rögtön a következő zenére ugrik. A Sony technológiája emellett azt is lehetővé teszi, hogy a nem kedvelt számokhoz hasonló művek a későbbiekben a többi csatornáról se kerüljenek az adott felhasználó készülékére. A világ legnagyobb mobilszolgáltatója többszázezer dalt ígér, a nagyobb és a független kiadók kínálatából egyaránt.

A Vodafone Radio DJ először Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban lesz hozzáférhető a 3G ügyfelek számára, míg további 20 országban valamivel később, de még az idén beindul a szolgáltatás. A mobilszolgáltatók a kissé döcögős kezdet után idén dinamikus fejlődést várnak a harmadik generációs ágazatban, amellyel egyrészt ellensúlyozhatják az egyre alacsonyabb hívásdíjak miatti bevételkieséseket, másrészt pedig elkezdhetik visszanyerni a koncessziókért kifizetett, sokszor csillagászati összegeket.
Kulcsszavak: Vodafone zene Sony mobilszolg

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50