Microsoft: Magyarországon is támogatják a közösségi központokat

MTI Sajtóadatbank, 2006. február 3. 09:40
A Microsoft az idén 152 millió dollár értékben 64 országban 126 nonprofit céget támogat, köztük két magyar alapítványt is - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint Magyarországon a Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért-Tudásközpontot, illetve a Fogyatékosok Esélye Közalapítványt (FOKA) támogatja Microsoft.

A tudásközpont projekt célja az, hogy megkönnyítse a romák munkaerőpiacon történő elhelyezkedését. A Microsoft támogatásával a projekt első részében a résztvevők alapfokú számítástechnikai képzésben részesülnek, rövid tréningsorozat keretében, majd a második részben távoktatásban készülnek a vizsgákra: interneten megkapják a tananyagot, aminek megtekintéséhez ingyen használhatják a központban található számítógépeket.

A FOKA projekt célja az, hogy az intézményi források segítségével fejlesszék a fogyatékkal élő emberek számítástechnikai tudását. A program során szerzett számítástechnikai tudás nagyban elősegítheti a fogyatékkal élő emberek elhelyezkedését, és lehetővé teszi számukra, hogy egyéni ütemezés és igényeik szerint tanuljanak, növelve társadalmi beilleszkedésük esélyét.

A közlemény szerint Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a projektek kapcsán kifejtette: a technológiai képzés jótéteményei messze túlmutatnak az egyéneken, akik a központokban a kurzusokat látogatják. Teljes családok, vállalkozások és közösségek szociális és gazdasági lehetőségeit javítják.

Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftverfejlesztője a 2006-os Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon csütörtökön jelentette be, hogy a vállalat további 25,2 millió dollárral bővíti a Korlátlan Lehetőségek (Unlimited Potential - UP) elnevezésű programját, így összesen több mint 152 millió dollárt bocsát a közösségi technológiai központok rendelkezésére, készpénz illetve szoftverek formájában.

A támogatott központok száma az idén világszerte 36.000-re nő, a központokat használó személyek száma pedig több mint 15 millióra emelkedik.

A program révén Magyarországon 2004-ben a Microsoft Magyarország több ezer irodai és szerver szoftvert, valamint fejlesztői terméket adományozott a Magyar Teleház Szövetségnek. A szövetség az ország kevésbé fejlett és kis lélekszámú községeinek nyújt informatikai támogatást közintézményekben kihelyezett számítógép-terminálok segítségével.

A Microsoft támogatása révén több mint 300 teleház technikai felszerelését tudták korszerűsíteni.

Tavaly a Budapesti Politechnikum Alapítvány kapott több millió forint értékű támogatást a Microsofttól. A támogatás révén az alapítványnak egyebek mellett lehetősége nyílt egy 20 fő befogadására alkalmas, modern számítógépterem komplett felszerelésére.
Kulcsszavak: Microsoft-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36