4000 új HP eszköz a K&H-nál

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 5. 19:47
Sikeresen lezárult a Kereskedelmi és Hitel Bank nyomtató konszolidációs projektjének első fázisa, a HP 4000 képalkotó eszközből álló eszközparkot konszolidált, cserélt és mostantól üzemeltet a banknál.
2005. végén sikeresen lezárult a HP Magyarország nyomtató és képalkotó eszköz konszolidációs és üzemeltetési projektjének első fázisa a Kereskedelmi és Hitelbanknál. A 2005. tavaszán megkötött megállapodás értelmében a HP közel fél év alatt felmérte a bank akkori eszközparkját, kidolgozta ennek konszolidációs tervét és lecserélt mintegy 2000 eszközt a bank központi irodáiban és fiókhálózatában. A projekt második fázisában mostantól a HP üzemelteti a kihelyezett eszközöket, biztosítva ezzel a folyamatos rendelkezésre állást és a szükséges fejlesztéseket, bővítéseket.

2004. tavaszán a Magyarország egyik vezető bankjaként ismert Kereskedelmi és Hitelbank Rt. közel összes, mintegy 4000 alkalmazottja rendelkezett egy-egy képalkotó eszközzel (nyomtató, másoló, fax). Az eszközök meglehetősen heterogén forrásból származtak, elöregedésük miatt egyre magasabb üzemeltetési költséggel bírtak; a géppark üzemeltetése, kellékanyag ellátása egyre nagyobb terhet rótt az operatív csapatra. Az üzemeltetési költségek bőven meghaladták a kívánatos szintet, s nem állt rendelkezésre olyan menedzsment megoldás és egységesen számon kérhető SLA megállapodás sem, amely segített volna az IT csapatnak a heterogén géppark üzemeltetésében, a pénzügyi vezetésnek a költségek tervezésében, a beszerzési osztálynak pedig a különböző költségelemek lefaragásában. A többszállítós modell emellett jelentős adminisztrációs terhet rótt a teljes operatív gárdára.

A HP a bank egyik legfontosabb beszállító és szolgáltató partnereként folyamatosan kereste a lehetőséget e helyzet feloldására. A Bank 2005. tavaszán többfordulós zártkörű meghívásos pályázat nyerteseként a HP Magyarországot bízta meg a feladattal: A HP nyerte a 4000 berendezésből álló eszközpark konszolidációjára és az új eszközpark szállítására és üzemeltetésére kiírt pályázatot.
Kulcsszavak: HPQ-hu HPQ printer K&H

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14