Sony Ericsson M600i UMTS-telefon - biztonságos e-mail és internet

forrás Prim Online, 2006. február 6. 12:21
A Sony Ericsson a mai napon bejelentette a M600i mobiltelefon és üzenetkezelő készülékét. A teljes körű funkcionalitással rendelkező mobiltelefon egy rendkívül stílusos, kisméretű készülékben kapott helyet, amely érintőképernyővel és kézírás-felismeréssel is rendelkezik.
Az M600i a második olyan készülék a Sony Ericsson termékválasztékában, amely a Symbian operációs rendszer 9.1 verzióját (UIQ 3.0) használja. Ennek köszönhetően a felhasználók teljes mértékben személyes igényeikhez igazíthatják a telefon funkcióit, valamint saját üzleti és egyéb alkalmazásokat vásárolhatnak a Sony Ericsson alkalmazásokat árusító Application Shop-jában. Az új push e-mail alkalmazások, a távoli szinkronizáció és a bővíthető memória e-mail kapcsolatot és UMTS-funkciókat biztosítanak a telefon tulajdonosának egy mindössze 15 mm vastag készülékben. Ez jelenleg a kategóriájában rendelkezésre álló egyik legkisebb UMTS-készülék.

„Becslések szerint körülbelül 650 millió üzleti e-mail felhasználó van a világon, és a tényleges mobil e-mailezés iránti igény gyorsan növekszik” – nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet európai igazgatója. „Bár van néhány önálló e-mail kezelő készülék a piacon, sokan örülnek a gyors és könnyen kezelhető, mobiltelefonba épített üzenetkezelő eszközöknek.” tette hozzá az igazgató.

A szoftverplatformnak és a kezelőfelületnek köszönhetően valóban több feladat futtatható egy időben – például internet böngészés telefonálás közben. Az M600i teljes mértékben kihasználja az UMTS-funkciók előnyeit, aminek eredménye a gyors és egyszerű e-mail kezelés (még nagyméretű csatolt fájlok esetén is) és a multimédiás tartalmak nagy sebességű letöltése. A dokumentumkezelést a PowerPoint, Word és Excel, valamint az Adobe PDF-néző programja segíti.

Az M600i praktikus kialakításának köszönhetően egy vagy két kézzel egyaránt könnyen használható, és igen változatos lehetőségeket kínál az üzenetek kezelésére. A nagyméretű, kétfunkciós billentyűzet és az azon található külön szám gombok nagy mértékben megkönnyíti az üzenet szövegének beírását. A 262 ezer színt megjelenítő, 2,6" QVGA-képernyő egyszerűvé teszi az e-mailek olvasását, valamint a nagyfelbontású video- és grafikus tartalom megtekintését.

A készülék testre szabását megkönnyítő szabványos push e-mail alkalmazások kifejlesztése a szolgáltatók számára számos üzleti partnerrel együttműködésben folyik. Ezek a következők:

AlteXia
Ericsson Mobile Office (EMO) (Try and Buy)
iAnywhere OneBridge
Intellisync
Microsoft Exchange ActiveSync
RIM - BlackBerry Connect
Seven
Visto
Szabványos e-mailezés – az IMAP IDLE parancs támogatása a szabványoknak megfelelő összes kiszolgálón rendelkezésre áll.

Ezek a vállalatok az e-mailezési megoldások választékának fejlesztésén dolgoznak, hogy a felhasználók bármikor és bárhol hozzáférhessenek magán és üzleti e-mail fiókjukhoz.

A készülékei számára számos csatlakoztatási lehetőséget kínáló Sony Ericsson nagy hangsúlyt fektet a biztonságos mobilkészülék-használatra is. A mobilalkalmazásokhoz kifejlesztett, hatékony víruskereső és tűzfalszoftver, a McAfee, valamint a Pointsec titkosítási megoldás ingyenes kipróbálás után egyszerűen megvásárolható, míg a vállalati hálózatok biztonságos hozzáférését lehetővé tevő Certicom virtuális magánhálózati kliens pedig ingyenesen áll a felhasználók rendelkezésre.

Az M600i kis méretét meghazudtoló, 80 MB-os beépített memóriával rendelkezik, így az e-mail mellékletek és multimédiás tartalmak tárolása sem jelent gondot felhasználója számára. Az alapcsomagban egy további 64 MB tárhelyű Memory Stick Micro (M2) memória kártya található, amely kifejezetten a sok funkciót kis méretben egyesítő mobilkészülékek számára kifejlesztett, rendkívül apró tároló eszköz. Az M600i a Sony Ericsson első olyan terméke, amely ezt az újfajta memóriakártyát használja.

Az M600i 2006 második negyedéve folyamán, gránitszürke és kristályfehér színben kerül kereskedelmi forgalomba hazánkban. Az M600i négyféle változatban lesz kapható: QWERTY, QWERTZ, AZERTY és orosz billentyűzettel.

Mit várnak a cégvezetők a mesterséges intelligenciától?

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 13:29

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14