Hatékonyabb egészségügyi ellátás BT segítséggel

forrás Prim Online, 2006. február 7. 14:24
A BT szerződést írt alá a kórházak, rendelőintézetek és háziorvosok közötti információáramlás javítására Magyarország három elmaradottabb régióját képviselő konzorciummal.
A hat és fél évre szóló szerződés keretében a BT intézményközti rendszert hoz létre a fő egészségügyi létesítmények között a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban. A közel 800 millió forint (3,19 millió euró) összértékű szerződés az „Egészségügyi információtechnológiai fejlesztés az elmaradott régiókban” projekt fontos része, amelyhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap nyújt pénzügyi támogatást.

A projekt célja az egészségügyi ellátás folyamatainak hatékonyabb kezelésével emelni a szolgáltatás színvonalát, megfelelni az öregedő társadalom kihívásainak, és növelni a betegek általános elégedettségét.

A tervek szerint a rendszer 2007-ben kerül bevezetésre, és számos előnyt fog nyújtani a betegekkel történő kommunikációban és a kapcsolódó kezelésekben. Például, a háziorvosok és a kórházi dolgozók hozzáférhetnek a beteg egészségügyi adataihoz és röntgen felvételeihez, miáltal nem a betegeknek kell eredményeiket magukkal vinniük és így csökken a betegek csak emiatt történő visszautazásainak a száma.

A biztonságos és hatékony egészségügyi adatkezelés áll a BT megoldás középpontjában, valamint a projekt révén megnyílik olyan új és gyorsan növekvő egészségügyi ellátási formák alkalmazásának lehetősége is, mint például a telemedicina és a teleradiológia.

A projekt további célja egy egységes együttműködési modell kialakítása az intézmények és a betegápolás minden szintje között, ami később országos szinten más régiókban is megismételhető.

Az egészségügyi kommunikációs rendszer sikeres megvalósítását biztosítja a BT kiterjedt tapasztalata és szakértelme, alátámasztva a BT stratégiai partnereivel, mint a Hewlett Packard Magyarország Kft., valamint az Answare Kft.

Dózsa Csaba, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára mondta: „Ez a lépés mérföldkő a magyar egészségügy informatikai és adminisztratív modernizálásának folyamatában. Eljuttatja hozzánk a csúcstechnológiát, magasabb életminőséget, és minden állampolgárnak jobb jövőt biztosítva.”

Tom van Heesch, a BT Közép- és Kelet-Európáért felelős regionális igazgatója mondta: „Nagy léptékű programok kezelésében szerzett nemzetközi tapasztalatainkra építve, örömmel szolgáltatunk hatékony megoldást a három fejlődő magyar régiónak az egészségügyi ellátás hatékonyságának javítására.”

Kulcsszavak: egészségügy BT

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38