170.000 Eu-polgár jelentős bevételi forrása az eBay

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 8. 18:08
Az utóbbi években hozzávetőlegesen 170.000 Eu-polgár fő vagy részleges bevételi forrásává vált az eBay árverési portál - olvasható az ACNielsen piackutató intézet ma Brüsszelben bemutatott tanulmányában.
A felmérésből kiderül, hogy az utóbbi tizenkét hónapban Európában az eBay regisztrált tagjainak a száma 25 %-al bővült, és jelenleg valamivel több mint 50 millió felhasználója van az aukciós portálnak. A magánszemélyeken kívül azonban egyre több kis és közép vállalkozás is csatlakozott a rendszerhez, akik szintén profitálni akarnak az online árverésekből. A tanulmányt készítő szakértők szerint a szóban forgó 170.000 Eu-polgár közül 88.000-nek jövedelme háromnegyedét vagy még annál is többet az eBay-árverésekből befolyt összegek teszik ki. Az európai térségben az internetes aukciós ház jelen van Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, és röviddel ezelőtt az üzemeltetők beindították a portál ír, lengyel és svéd verzióit is.

Stefan Gross-Selbeck, az eBay németországi üzletvezetője elmondta, hogy hazájukban mintegy 65.000 olyan személy van, akik jövedelmének több-kevesebb része az online piactérről származik, s mára már rengeteg cég számára is az eBay vált az egyik fontos kiegészítő értékesítési csatornává. A tavalyi esztendő utolsó negyedévében az aukciós ház több mint 44 milliárd dolláros árucsereforgalmat bonyolított le, amely érték 30%-al magasabb az előző évadéhoz viszonyítva.

Kulcsszavak: EU karrier eBay

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50