Indul az IVSZ Üzleti Akadémia!

forrás Prim Online, 2006. április 3. 12:18
2006. április 14-én kerül megrendezésre az IVSZ Üzleti Akadémia első rendezvénye, a „Cégecskegyorsító reggeli”. Az Üzleti Akadémia célja, hogy olyan naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el az IVSZ tagságot, valamint a szakmai érdeklődőket, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások sikeresebbé, versenyképesebbé tételéhez.
2006. március 21-én Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára 26 szakmai szövetség számára nyújtott át támogatási szerződést. A tárca összesen mintegy 100 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyújt az európai követelményrendszert, elvárásokat és feladatokat ismertető oktatási-képzési programok megvalósításához, valamint ágazat- és szakma-specifikus kiadványok és tájékoztatók elkészítéséhez a gazdasági és közlekedési tárca a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzat ez évi forrásaiból.

Az IVSZ is részesült a támogatásból, amit a KKV-k részére szóló továbbképzési programra, az IVSZ Akadémia fejlesztésére használja fel a Szövetség.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiemelt fontosságú célkitűzésnek tekinti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének, a vállalkozói kultúra emelésének, valamint az európai követelményrendszerhez való felzárkóztatásának elősegítését. E célok elérésében jelentős szerepet vállalnak a vállalkozások széles körét elérő hazai szakmai érdekképviseleti szervezetek, kiemelten oktatási-képzési programjaikkal, mint ahogy az IVSZ is tette.

A Cégecskegyorsító reggeli-rendezvénysorozat életre hívásával egy olyan szakmai előadássorozat összeállítása a cél, amely a vállalatvezetőket érdeklő témákban az IKT-szektor és a hazai gazdasági/politikai élet legkiemelkedőbb személyiségeit vonultatja fel, alkalmanként 1-1 óra időtartamban, reggeli keretében.

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke szerint az IVSZ Üzleti Akadémia legfőbb célja az, hogy az azonos szakterületen tevékenykedő szakemberek olyan gyakorlati példákat és megoldásokat mutassanak be a KKV-k vezetői számára, amit a mindennapi munkájuk során szinte azonnal hasznosítani, kamatoztatni tudnak. Hozzátette: hosszú távú célunk, hogy a kis és középméretű vállalkozások számára külön-külön is specifikus, testreszabott előadásokat szervezzünk. Az előadásokra a gazdasági élet legkiemelkedőbb szakértőit hívja meg az IVSZ, az előadóktól valós gyakorlati példáin keresztül a résztvevők, a saját cégükben is hasznosítható tapasztalatokat gyűjthetnek.

Az első alkalommal – 2006. április 14-én - megrendezésre kerülő Cégecskegyorsító Reggeli témája:

Cégfinanszírozás a gyakorlatban - Befektetői és tőzsdei források
Előadók:
Szalay-Berzeviczky Attila, Budapesti Értéktőzsde Rt., elnök
Björn Ehring,  PCA Capital Advisors, managing partner
Martin-Hajdú György, Közép-Európai Brókerképző Alapítvány, elnök
Kuthy Antal,  E-Group Kft., ügyvezető igazgató, IVSZ elnökségi tag

Kulcsszavak: IVSZ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50