Tv-műsorokat rögzíthetünk PC-re az új, ingyenes Yahoo szoftverrel

Milkovits Gábor, 2006. április 26. 20:10
A Yahoo egy olyan szoftvert adott ki "Yahoo Go for TV néven", egyelőre béta tesztváltozatban, amellyel egy tv-vevő kártya és néhány kábel révén televíziós műsorok rögzíthetők a PC merevlemezére.
A http://go.connect.yahoo.com/go/tv/get_started oldalról letölthető szoftver telepítése után már csupán egy tv-vevő kártya installálása, illetve a számítógép video- és hangkártyájának a tv-készülék megfelelő bemeneteivel való összekötése szükséges, és ezután máris felvehetők a csatornák műsorai a PC-re. A szoftver ezen kívül a számítógépre máshonnan letöltött mozgó- és állóképeket, vagy a DVD-meghajtóba behelyezett lemezek tartalmát is meg tudja jeleníteni a csatlakoztatott televíziókészüléken. A megoldás nagyságrendekkel olcsóbb, mint a különböző asztali merevlemezes vagy DVD-felvevők, emellett pedig az is növeli versenyképességét, hogy a két legtöbbet használt szórakoztatóelektronikai készüléken alapul. Piackutatók szerint a TV-PC kombinációra épülő alkalmazások abszolút népszerűségre számíthatnak a fogyasztók körében. Mindezt a Yahoo mellett már mások is észrevették: a Hewlett-Packard például tavaly egy olyan technológiát kezdett fejleszteni, amely kifejezetten a HDTV-k és a PC-k közvetlen digitális összeköttetését szolgálná.

A Yahoo Go for TV mostani, béta verziója egyelőre csak a Windows rendszereken fut és használatához 20 GB szabad lemezterületre, 512 MB RAM-ra, illetve legalább 1 GHz-es processzorra van szükség. A végleges változatról egyelőre nincs hír így azt sem lehet tudni, hogy vajon szintén ingyenes lesz-e.
Kulcsszavak: Yahoo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36