Valószínűleg nem fejleszti tovább a Game Boy Advance-t a Nintendo

Milkovits Gábor, 2006. május 11. 21:58
Iwata Satoru, a Nintendo elnöke a héten zajló E3 kiállításon úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a DS népszerűségére tekintettel valószínűleg nem fejlesztik tovább a Game Boy Advance hordozható játékgépet.
Iwata szerint egy esetleges következő generációs Game Boy Advance adott esetben megzavarhatja a piaci helyzetet, ami most rendkívül kedvező a Nintendo legújabb, DS nevű hordozható játékgépe számára. A DS-ből független elemzők szerint mostanáig mintegy 16 milliót értékesítettek világszerte, milliókkal megelőzve a konkurens Sony PlayStation Portable eladási mutatót. A játékgép - szakértők szerint főleg a jó játékoknak, például a Nintendogs-nak köszönhető - sikere miatt a készülékek japán piaca öt év óta először mutatott növekedést 2005-ben. Ebben a helyzetben a Game Boy Advance fejlesztése az erőforrások fölösleges pazarlása lenne.

A Nintendo Game Boy és Game Boy Advance készülékeivel magalapozta jelenlegi domináns pozícióját a hordozható játékgépek területén - csak az utóbbiból 74 millió példányt értékesítettek 2005. decemberig. A gyártó a GameCube mérsékelt sikere után a konzolok piacán is terjeszkedni kíván az új Wii készülékkel, amely a negyedik negyedévben lesz kapható. Peter Moore, a Microsoft alelnöke egy nemrég készült interjúban némileg meglepő módon a Wii mellett beszélt, amikor arról nyilatkozott, hogy az emberek a szerinte túl drága "600 dolláros Sony PlayStation 3 helyett, illetve árából két készüléket, egy Microsoft Xbox 360-ast és egy Nintendo Wii-t fognak venni". A PS3 kétféle, egy valóban 600 dolláros (és eurós), 60 GB-os, illetve egy 500 dolláros (eurós), 20 GB-os verzióban lesz kapható, idén októbertől. Független elemzők szerint a Sony készüléke relatív drágasága mellett is versenyképes lesz, a Bluray kéklézeres DVD meghajtó és más plusz funkciói jóvoltából.
Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50