A Softbank cáfolja az iPod-telefon fejlesztésének hírét

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 15. 20:19
Múlt hétvégén olyan hírek láttak napvilágot, miszerint az amerikai Apple számítógépgyártó közösen a japán Softbank internetes és távközlési társasággal egy olyan mobiltelefon kifejlesztésén dolgozik, amelyben egy iPod zenelejátszó is helyet kapna. A Softbank képviselői azonban cáfolják az amerikai konszernnel való együttműködést, és közzétettek egy rövid közleményt, amelyben az áll, hogy a szombaton terjedésnek induló hír alaptalan.
A japán Nihon Keizai Shimbun gazdasági magazin arról számolt be pár nappal ezelőtt, hogy Steve Jobs megállapodást kötött a Softbank elnökével, Masayoshi Son-al egy olyan iPhone készülék kifejlesztéséről, amelyre a tervek szerint a majdani felhasználók zeneszámokat tölthettek volna le az iTunes-ról.

A német Wirtschaftswoche azonban tudni véli, hogy Steve Jobs továbbra is tárgyalásokat folytat különböző ázsiai vállalatokkal az iPod-mobil gyártását illetően. Szakértők szerint elképzelhető, hogy a tajvani Hon Hai Precision Industry-t bízná meg az Apple a fejlesztéssel, amely vállalat máris szerződésben áll az amerikai számítógépgyártóval, és jelenleg is készít iPod-komponenseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50