EUfonika: több mint 10.000 ügyfél két hónap alatt

Májustól a vállalatok számára is elérhető az EUfonika Business Call

forrás Prim Online, 2006. május 16. 14:50
A piacra lépést követő első két hónapban több mint tízezer ügyfél választotta Románia kedvező árú vezetékestelefon-szolgáltatását, az EUfonikát. A szolgáltatást a Magyar Telekom romániai érdekeltsége, a Combridge indította útjára, mely nagymértékben épít anyavállalatának nemzetközi technológiai-, innovációs- és marketingtapasztalataira.
A február végi indulás óta megnyílt az EUfonika korszerű telefonos ügyfélszolgálata, értékesítési csatornája kiterjedt ügynökhálózattal bővült, s marketing kommunikációjának fókusza országos szintről helyi szintre helyeződött át. E tevékenységek és egy intenzív hirdetési kampány eredményeként az EUfonika erős hídfőállást épített ki a román piacon, s ügyfélbázisa ennek révén jelenleg heti 10%-kal bővül.

Az EUfonika szolgáltatás nagy népszerűségnek örvend Bukarestben, ahol lakossági ügyfeleinek több mint 20%-a található. Az EUfonika ügyfeleinek 19%-a Kolozs, Temes, és Hunyad megyék településein él, míg 61%-uk Románia további területein használja a szolgáltatást. Közülük sokan vidéki közösségekben élnek, ahová más alternatív távközlési szolgáltatók nem jutottak el, valamint olyan megyékben, ahol azért veszik igénybe az EUfonika szolgáltatást, hogy az EU-ban dolgozó ismerőseikkel, rokonaikkal kedvező áron telefonálhassanak. A szolgáltatás különösen népszerű a költségekre komolyan odafigyelő középkorú és idősebb lakosság körében, a 40 év felettiek az ügyfelek mintegy 71%-át alkotják.

A Magyar Telekom leányvállalataként működő Combridge szakemberei az elmúlt két hónapban olyan kiegészítő műszaki megoldásokat vezettek be, amelyek révén május elsejétől az üzleti felhasználók számára is elérhetővé vált a szolgáltatás. Az EUfonika Business Call igénybevételével átlagosan 20%-kal olcsóbban telefonálhatnak belföldi távolsági irányba és akár 40%-ot is megtakaríthatnak nemzetközi hívásaik árából a Romtelecom előfizetéssel rendelkező vállalati ügyfelek. A lakossági előfizetőkkel szemben a céges és intézményi ügyfeleknek nem kell a megszokott 1688-as EUfonika előhívószámot tárcsázni, mert ezek egy speciális műszaki megoldás alkalmazásával csatlakoznak a rendszerhez.

Az üzleti díjszabás alapjaiban megegyezik a lakosságival, így például egy belföldi távolsági hívás 8 és 20 óra között percenként 4,3, míg más időszakban 3,2 eurócentbe kerül mindkét előfizetői csoport számára. Ráadásul az üzleti partnereknek egyéni alapon - telefonforgalmuk nagysága és hívásiránya szerint - további kedvezményeket kínál az EUfonika. Az üzleti szolgáltatás bevezetése óta eltelt két hét mérlege szerint a szolgáltatást 120 telefonvonal használta és több mint száz ügyféllel folytak tárgyalások.

Az EUfonika szerződéskötésekkel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységét is továbbfejlesztette annak érdekében, hogy az ügyfelek még rövidebb idő alatt vehessék igénybe a szolgáltatást. Az előfizetői szerződés aláírásakor a lakossági ügyfelek 25 perc távolsági beszélgetéssel ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást. Így a szerződéskötés semmilyen kötelezettséget nem ró rájuk, csupán lehetőséget teremt arra, hogy hosszú távon kedvező percdíjakkal telefonálhassanak.

Az EUfonika ügyfélállományának dinamikus növekedését bemutatva Csenteri Levente, a Combridge ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: "A szolgáltatás kiépítésének e kezdeti szakaszában megszerzett tízezer előfizető tökéletesen összhangban van előzetes várakozásainkkal. Tízezren már felismerték, hogy az EUfonika használata egyszerű, kockázatmentes és nagyon kifizetődő. Az EU-ban mintegy ötvenmillió ember telefonál az EUfonikához hasonló szolgáltatással, s láthatóan Romániában is egyre több ügyfelet örömmel tölt el, hogy hívásonként szabadon kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb szolgáltatót."

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50