Beszámoló az IVSZ születésnapi retropartijáról

forrás Prim Online, 2006. május 29. 16:19
„Az IVSZ sikere egyben az egész ország sikere is, hiszen azok az innovációk, amelyeket mi előállítunk, más iparágak, más szektorok, más területek fejlődésének katalizátorai” mondta Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke köszöntőbeszédében. 2006. május 27-én, szombaton az Olof Palme házban nemcsak az IT szakma jeles képviselői ünnepeltek az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) fennállásának 15. évfordulója alkalmából. A több száz vendég a korabeli műszaki tárgyak kiállításának, a KFT együttesnek, a videódiszkónak és a klasszikus menza ételeknek köszönhetően újra átélhette az informatikai hőskorszakot.
Időutazáson esett át az Olof Palme ház szombat este, legalábbis így érezték az IVSZ születésnapjára érkező vendégek. Már a bejáratnál érezhető volt, hogy nem egy hagyományos céges buli várja az embert, amikor a hostessek az utoljára 1990-ben divatosnak számító öltözékben fogadták az érkezőket, majd pedig welcome cocktail gyanánt pálinkával hozhatták magukat kellő hangulatba a résztvevők. Kezdetként megérte a magyar informatika legendás tárgyait, valamint az IVSZ múltját bemutató kiállítást megcsodálni, amely Őry Tamás, az IVSZ egykori alapítójának és tiszteletbeli elnökének illetve Kovács Győző, a NJSZT volt főtitkárának és alelnökének munkáját dicséri.

Az estét Kovács Zoltán, IVSZ elnök nyitotta meg beszédével, melyből többek között azt is megtudhattuk, hogy első számítógépes élményét már egész fiatalon, 1983-ban szerezte. Ezt követte az IVSZ eddigi elnökeinek rövid beszámolója arról, hogy mennyit jelentett nekik az IVSZ. Érdekes történeteket hallhattunk az IVSZ korábbi elnökségi tagjaitól;Őry Tamástól, Mester Sándortól, Nagy Ákostól, Mátyásfalvi Sándortól, valamint Reszler Ákos és Kóka János tiszteletbeli elnököktől is.

A beszédeket követően a nosztalgia menzán olyan klasszikus ételek közül lehetett válogatni, mint a hurka főtt krumplival, tojásos nokedli fejes salátával, vagy az iskolai menzát idéző piskótakocka csoki öntettel.

Az este további programja is a kilencvenes évek hangulatát idézte, a vendégek a KFT együttes dallamaira szórakoztak, illetve a videó diszkó által kínált korhű légkörben táncoltak a már-már klasszikusnak számító dalokra. A résztvevők továbbá kipróbálhatták, hogy milyen érzés volt a nyolcvanas évek irodájában dolgozni, a „játékszobában” sorban álltak, hogy egykori kedvenc számítógépes játékaikat újrajátszhassák, és ismét kazettáról tölthessék be a kedvenc programjukat.

További részletek: http://www.ivsz.net/retrobuli

sajtóközlemény
Kulcsszavak: IVSZ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50