Vezeték nélküli nyomtatószerver multifunkciós készülékekhez

Kovács Attila, 2006. június 6. 16:12
A D-Link a mai napon Londonban mutatta be azt a vezeték nélküli nyomtatószerverét, mely képes a multifunkciós készülékek hálózathoz csatlakoztatásra, emellett pedig több mint száz különböző nyomtatótípussal kompatibilis.
A DPR-1260 multifunkciós nyomtató szervert olyan kisebb irodák, iskolák és más intézmények számára fejlesztették ki, amelyek több nyomtatót szeretnének megosztani a hálózaton. A 4 db USB nyomtató port bármelyikére csatlakoztathatók a nyomtatók és a szkennelést, másolást is kínáló multifunkciós eszközök. Nyomtató szerver funkciója mellett a DPR-1260 képes vezeték nélküli kapcsolatot biztosítani más Ethernet-képes készülék, így számítógépek vagy laptopok számára is.

A csatlakoztatást követően a DPR-1260 telepítő varázslója automatikusan elvégez minden beállítást, és konfigurálja a csatlakoztatott nyomtatókat. A négy portnak köszönhetően több nyomtató illetve multifunkciós eszköz is megosztható a hálózaton, így csökkenthető a perifériák terhelése, javítható a nyomtatók elérhetősége. Az IEEE 802.11g Wi-Fi technológiának köszönhetően a nyomtatási feladatok elküldésének ideje is csökken. A nyomtató szerver számtalan USB multifunkciós készülékkel is kompatibilis, csakúgy, mint a korábbi USB 1.1/1.0 nyomtatókkal.

A DPR-1260 Ethernet portja használható vezeték nélküli bridge-ként vezeték nélküli kapcsolatot biztosítva bármely Ethernet-képes készülék, így például a számítógépek számára. A D-Link DPR-1260 támogatja a Microsoft Windows Connect Now (WCN) alkalmazást.

Az új vezeték nélküli multifunkciós nyomtató június végétől kapható Magyarországon 45 000 Ft körüli bruttó végfelhasználói áron.
Kulcsszavak: printer D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50