Adobe-Google együttműködés

forrás Prim Online, 2006. június 26. 18:02
Az Adobe Systems ma bejelentette, hogy a Google-lel több évre szóló megállapodást írt alá, miszerint a Google Toolbart különböző Adobe termékekkel együtt hozza majd forgalomba. A megállapodás részeként az Adobe és a Google a mai naptól a Google Toolbart az Adobe Macromedia Shockwave Playerrel együtt letölthetővé teszi. A megállapodás értelmében a Google Toolbart később más Adobe termékek telepítése közben is ki lehet majd választani.

Az ingyenesen letölthető Google Toolbar a Google keresőmezőjével egészíti ki a webböngészőt, így a felhasználók a Google keresési lehetőségeit bármelyik honlapról elérhetik. A Toolbar újszerű, a böngészés hatékonyságát javító szolgáltatásokat is tartalmaz, ilyenek például a keresőmezőbe írás közben azonnal megjelenő javaslatok, a helyesírás-ellenőrző és a felpattanó ablak blokkoló. A felhasználók kedvenc helyeikhez gombot rendelve személyre is szabhatják a Toolbart.

“Az Adobe és a Google vezető a saját piaci kategóriájában, ezért mindkettőnk érdeke, hogy együttműködjünk az ügyfelek információhoz fűződő viszonyának javításában” - mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-üzemeltetési vezérigazgatója. “Ügyfeleink élvezhetik majd a Google Toolbar hatékonyságát és kényelmét, és az Adobe technológia népszerűsége és elérhetősége miatt a Google is egyre több ügyfél előtt nyílik meg. A megállapodástól az elkövetkező években jelentős bevételt remélünk az Adobe számára.”

“Az Adobe ügyfelei közül sokan az internetes tartalom leghozzáértőbb, leglelkesebb fogyasztói, és szerintünk értékelni fogják a Google Toolbar által nyújtott kereső lehetoségeket” - mondta Omid Kordestani, a Google nemzetközi kereskedelem- és üzletfejlesztési első alelnöke. “Az Adobe és a Google azért fogott össze, hogy segítsen a felhasználóknak könnyebben és gyorsabban megtalálni a számukra fontos információkat.”

A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. 
Kulcsszavak: Adobe Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55