A HP továbbfejleszti a HP Integrity szerverek virtualizációs lehetőségeit

forrás Prim Online, 2006. július 5. 18:38
A HP olyan új lehetőségekkel bővítette a HP Integrity szerverek virtuális szerverkörnyezetét (VSE - Virtual Server Environment), amelyek révén az ügyfelek javíthatják az erőforrások automatikus hozzárendelését az összevont (pooled) szervererőforrás-környezetben.
Az új HP Virtual Server Environment Reference Architecture for Oracle Real Application Clusters for HP-UX 11i az üzleti szempontból kritikus Oracle adatbázisok terhelésingadozásának megfelelően dinamikusan méretezi át az Integrity szerverinfrastruktúra erőforrásait. Az ügyfelek például arra használhatják fel ezt a lehetőséget, hogy a pénzügyi alkalmazások számára automatikusan nagyobb szerverkapacitást foglaljanak le a hónapvégi zárások idején.

Azoknak az ügyfeleknek, akik a virtualizációt kihasználó konszolidáció során aggódnak az üzletileg kritikus UNIX környezeteik rendelkezésre állása miatt, a HP ezen felül az integrált HP Serviceguard for HP-UX 11i-t ajánlja, a HP Integrity Virtual Machinesszel együtt. A legfrissebb HP Serviceguard verzióban elérhető funkció azzal segít védekezni a meghibásodások ellen, hogy a VSE környezetben a virtuális gépeket automatikusan áthelyezi a szerverek között. A HP Integrity Virtual Machines ezen felül most lehetővé teszi a virtuális gépek egyszerű, manuális áthelyezését is, felgyorsítva ezzel az alkalmazások bevezetését és minősítését.

Az ügyfelek virtualizációs igényei növekednek, a HP-nek az alapvető virtualizációs technológiákhoz kapcsolódó szállításai 70 százalékkal növekedtek az elmúlt év során, megerősítve az IDC becslését, amely szerint a virtualizációra fordított kiadások folyamatosan és jelentős mértékben növekedni fognak, és 2009-re elérik a 15 milliárd dollárt.

2003-as megjelenése óta a HP VSE alapeleme a HP alkalmazkodó infrastruktúra (Adaptive Infrastructure) nevű keretrendszerének, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy olyan automatizált informatikai környezet irányába haladjanak, amely a nap 24 órájában távolról is menedzselhető. A HP a tervezéstől és felméréstől kezdve, a kivitelezésen és megvalósításon át a működéskritikus megelőző és reagáló típusú támogatásig a szolgáltatások széles választékát kínálja a HP Virtual Server Environmenthez.
Kulcsszavak: HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14