Nemzetközi elismerés az AAM-nek

A magyar tanácsadó Bulgária EU csatlakozását segítette

forrás Prim Online, 2006. július 18. 12:18
Egyetlen magyar résztvevőként az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. elismerést kapott az idei Constantinus díjátadó gálán. Az osztrák vezetési és IT tanácsadók szövetsége által felkért nemzetközi zsűri azt értékelte, hogy a vállalat az EU áfainformációs rendszerének bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadási tevékenységével hozzájárult Bulgária EU-csatlakozásához.
Az osztrák UBIT - a vezetési és IT tanácsadókat tömörítő nemzeti szervezet - által idén negyedik alkalommal odaítélt Constantinus-díj az egyik legrangosabb elismerést jelenti a tanácsadói szakmában, melyre 2006-tól nemzetközi kategóriában az európai tanácsadókat tömörítő FEACO szervezet tagjai is pályázhatnak.

A június végén Grazban megtartott díjkiosztó gálán így most először egy magyar tanácsadó vállalat képviselői is az ünneplő nyertesek közé állhattak: az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Bulgáriában végzett munkájának köszönhetően harmadik helyezést ért el. A magyar tanácsadót a 23 jelölt közül csupán két vállalat előzte meg - lengyelországi projektjével a bit Consulting GmbH, illetve new york-i munkájával az IRIAN Solutions GmbH.

Az AAM szakemberei által 2005 januárja és 2006 szeptembere között véghezvitt, tisztán EU forrásból finanszírozott projekt célja, hogy Bulgáriában is elinduljon az EU áfainformációs rendszere (VIES - VAT Information Exchange System). Ennek implementálása az ország Európai Unióhoz történő csatlakozásának egyik előfeltétele.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy az elszámolási rendszer bevezetése kapcsán nyújtott tanácsadói tevékenységével az AAM nagymértékben elősegítheti Bulgária EU-csatlakozását, és a vállalat által megvalósított projekt mintaként szolgálhat a csatlakozni kívánó országok számára.

Az AAM számára ugyanakkor nagy elismerést jelent az is, hogy a bulgár adminisztráció a projekt első fázisát követően kibővítette a kezdetben is közel 1 millió euró értékű projekt feladatkörét. Ez, illetve a hasonló sikerek a magyar vállalat számára újabb utat jelentenek a nemzetközi terjeszkedés felé.

Az AAM 2005-ben elért majd 2 milliárdos árbevételének már közel 16 százalékát realizálta külföldön végzett tanácsadói tevékenységből, tavaly év végén pedig irodát nyitott Romániában.

A most elért siker valószínűvé teszi, hogy a vállalat hamarosan Bulgáriában is állandó képviseletet létesít, melynek eredményei hozzájárulhatnak a 2006-ra kitűzött 3,5 milliárdos árbevétel realizálásához.
Kulcsszavak: AAM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14