Egymillió regisztrált felhasználó az iWiW-en

forrás Prim Online, 2006. július 19. 09:09
Az iWiW május eleje óta 360 000 taggal bővült, ezzel elérte az 1 000 000 fős regisztrált létszámot.
Az iWiW napi látogatottsága - a Webaudit adatai szerint - eléri az ötszázezret, ezzel az auditált weboldalak napi egyedi látogatószám szerinti rangsorában az elmúlt időszakban a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. A portál oldalletöltéseit tekintve a harmadik leglátogatottabb weboldal, amely azért is kiemelkedő, hiszen az iWiW nem mindenki számára nyilvános, mint általában a portálok többsége. Az iWiW használói között a rendszer több mint 60 millió kapcsolatot tart nyilván.

A közösségi portál stabil működéséhez és a folyamatos fejlesztésekhez - sorozatos egyeztetéseket követően, a korábban szerzett tapasztalatok és a felhasználók észrevételei alapján - átvizsgálta és "finomhangolta" a felhasználási feltételeket és az adatkezelési szabályzatot. Ez utóbbi megújításában nagy segítséget jelentett az adatvédelmi biztos hivatala: velük együttműködve, Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman jóváhagyásával alakult ki a végleges változat, amely megfelelő garancia az iWiW szabályos működésére. A módosított felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat 2006. július 26-án lép hatályba.

Az iWiW Kft. alapvető célja mindezzel az volt, hogy minden szempontból tisztázza (pl. a hamis regisztrációkat és a reklámokat is beleértve), mit szabad és mit nem tenni a portál oldalain.

A változások révén ezentúl mindenki számára egyértelművé válik, milyen alapon, kit/ mit lehet eltávolítani a portálról. A működtető cég - bár nem ellenőrzi a felhasználók által rendelkezésre bocsátott tartalmakat, és mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított információért - minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyeket jogellenesnek, más személyiségi jogába ütköző, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyébként kifogásolhatónak talál. Ezen kívül minden értesítés nélkül törölheti a felhasználót, és eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyek sértik, vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát, illetve a felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket.

További változás, hogy ezentúl - a legismertebb weboldalak esetében már megszokott módon - az iwiw-en is jobb eséllyel lehet "személyre szabott" reklámokkal találkozni. Mindez nem jelenti azt, hogy a működtető cég az adatokat bárkinek - hirdetőnek vagy bármilyen harmadik félnek - kiadná (amit egyébként az új adatkezelési szabályzat kifejezett hozzájáruláshoz köt).

Az iWiW Kft. mindezen felül vállalja, hogy ha bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveiben és gyakorlatában, a változásokról elsőként a felhasználókat értesíti, hogy mindig pontosan és folyamatosan ismerjék az érvényes adatkezelési elveket és gyakorlatot.
Kulcsszavak: iWiW

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50