Elektronikai alkatész gyártó üzemet épít Kolozsváron egy világcég

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 13. 18:02
A Ziarul Financiar gazdasági napilap értesülése szerint egy nagy világcég - állítólag a Nokia - 300 millió eurós nagyságrendű beruházással alkatrészgyártó üzemet tervez építeni Kolozsváron. A lap megkeresésére a helyi illetékesek elzárkóztak a lehetséges befektető megnevezésétől, de megerősítették, hogy a jövő héten a városba látogatnak egy nagy nemzetközi konszern képviselői és a beruházás részleteiről folytatnak tárgyalásokat a Tetarom Park és az önkormányzat illetékeseivel.
A Tetarom ipari park eddig négy év alatt mintegy 200 millió eurónyi befektetésnek adott otthont. Az első befektető a német Ruwel AG volt 50 millió eurós beruházással.

Az újonnan létesített Tetarom III Park területén 80 hektáros telek iránt érdeklődik egy külföldi befektető, amellyel az önkormányzat már hosszabb ideje folytat tárgyalásokat a térség eddigi legjelentősebb beruházásáról. "A befektető, akinek a nevét a tárgyalások bizalmas volta miatt egyelőre nem fedhetjük fel, az elektronikai berendezés gyártásban tevékenykedik és a jövő héten Kolozsvárra látogat a végleges ajánlat megtételére" – közölte Cornelia Trif a megyei önkormányzat szóvivője.
Kulcsszavak: Nokia Románia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50