A tajvani BenQ mobilgyártó redőnyhúzás előtt Németországban

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 29. 09:02
Várhatóan csődvédelmet kér németországi vállalatára a tajvani BenQ elektronikai óriáscég, mert veszteséggel tudja csak gyártani ott mobilkészülékeit. A veszteség az idei második negyedévben 60 millió euró volt, működésének kezdete óta 600 millióra nőtt. Ha az egység menthetetlen, mintegy 3 ezer ember veszíti el munkahelyét Németországban, s egyelőre nyitott kérdés, milyen negatív kihatásai lesznek az esetleges csődbejelentésnek Ausztriában.
A tajvani cég tavaly szerezte meg a német Siemenstől a mobilgyártást, majd átszervezésekbe kezdett. A hírek szerint ezek költsége tette tevékenységét azóta folyamatosan veszteségessé. A gyártó illetékese szerint ha csődvédelem alá kerül a németországi egység, akkor amellett, hogy leválasztják a tajvani anyavállalattól, a német kormányzattól várják majd az átszervezéssel kapcsolatos költségek részbeni átvállalását. A cég ázsiai tevékenységét a csőd nem érinti majd.

A BenQ már Magyarországon is ismert, hiszen a Siemens mobilok részben már BenQ-Siemens készülékként kaphatók. Emellett a magyar piacon a tajvani cég saját kereskedelmi részlege számítástechnikai cikkek széles körét forgalmazza.
Kulcsszavak: Benq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36