SharePoint.hu: intranetszolgáltatás WSS alapokon

forrás Prim Online, 2006. szeptember 29. 11:50
A Real.Com beindította SharePoint.hu szolgáltatását, mely költséghatékony intranet/extarnet megoldás lehet kis- és középvállalatoknak, regionális irodáknak és  szervizcsapatoknak - igazából bármilyen csoportnak, amelynek biztonságos és megbízható tárhelyre, valamint kollaborációs (csoportmunka) eszközre van szüksége. A Microsoft SharePoint Services itthon talán kevésbé ismert, ám annál hatékonyabb tárhelymenedzsment-eszköz, mely kiválóan tud együttműködni az MS Office eszközökkel.
Külföldön már régen bevett és mûködõ gyakorlat: számos szolgáltató ajánl SharePoint tárhelyszolgáltatást, itthon azonban csak nemrégen nyitotta meg elsõként hasonló szolgáltatását a Real.Com-94. A SharePoint.hu az intranetfelhasználók közös munkáját támogató (kollaborációs) portál, amely belsõ kommunikációra, dokumentumok biztonságos megosztására és a közös munka széles körû támogatására alkalmas. A SharePoint helyeken a felhasználók nem egyszerûen csak a fájlok mentésére szolgáló lehetõséghez jutnak, hanem többek között tárolhatók az eseménynaptárak, a kapcsolattartók adatai, internetes hivatkozások, vitafórumok, közzétehetõk listák, közlemények. A feltöltött fájlokon, dokumentumokon akár egyszerre, egy idõben is dolgozhatnak, mivel a verziókövetés megoldott, akár jóváhagyó struktúra is kialakítható a csapaton belül, a felhasználók pluszinformációkat (metaadatokat) csatolhatnak a dokumentumokhoz.

A SharePoint.hu legnagyobb haszna a mobilitás, az egyszerûség és a biztonság. Mobilis, mert bárhonnan (akár szabadságunk alatt is egy internetkávézóból is) egyaránt elérhetõ webböngészõkbõl és a webszolgáltatások igénybevételére képes ügyfélprogramokból. Egyszerû, mert a szokásos Windows környezetben tölthetjük fel vagy nyithatjuk meg a fájlokat. Valamint biztonságos, mert egyrész jelszóval védett hozzáféréssel párosul, másrészt a Real.Com dedikált szerverén az internetes bankokból is ismert SSL biztosított (https://...) kommunikáció gondoskodik a dokumentumok, üzenetek biztonságos áramlásáról.

A SharePoint.hu csomagjai a kis- és középvállalatok ígényei szerint kerültek kialakításra; kisebb irodák, kereskedelmi hálózatok számára 10 felhasználóval és 500 Mb tárhellyel tökéletes megoldás lehet a Business csomag; több felhasználó, illetve  nagyobb tárterület, nagyobb sávszélesség ígény esetén Midsize, Enterprise vagy akár kizárólagos egy megrendelõhöz dedikált szerver csomagok is rendelhetõk. És hogy a megrendelõ meggyõzõdhessen arról, hogy megfelelõ-e számára a SharePoint, akár egy regisztráció nélküli demó hozzáférés is elérhetõ, vagy egyszerû regisztráció után teljesen ingyenesen 1 hónapig kipróbálható a Business csomag.

Ami nagyon vonzóvá teheti a szolgáltatást a magyar kisvállalatok körében, az a magyar nyelvû felület használata, de igény esetén más nyelvi modulok is rendelkezésre állnak. A rendszer teljes technikai felügyelete, adminisztrációja, a tartalom rendszeres archiválása a szolgáltató feladata, így a felhasználók mentesülnek minden ezzel kapcsolatos "nyûg" és beruházás alól.
Kulcsszavak: internetszolgáltatás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55