APC válasz a Blade szerverek okozta kihívásokra

forrás Prim Online, 2006. október 3. 07:13
Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy két új iparági partner csatlakozott BLADE READY programjához. A BLADE READY program célja, hogy segítse a vállalatokat a nagysűrűségű alkalmazások – például a Blade szerverek – tervezése és bevezetése során.
„A Blade szerverek globális értékesítése terén kirajzolódó technológiai trend olyan problémák elé állítja az adatközpontok vezetőit, amelyekkel korábban nem kellett foglalkozniuk: a nagy teljesítménysűrűséggel az energiafogyasztás és a kibocsátott hő mennyisége is növekszik” – mondta Bíró Viktor, az APC délkelet-európai regionális menedzsere. „Az adatközpontok a vállalat technológiai központjai, amelyek szabályozzák a vállalat sikeréhez nélkülözhetetlen információk áramlását, így hibamentes működésük minden vállalat esetében létkérdés. Az APC BLADE READY programja biztosítja, hogy az adatközpontok telepítésekor és karbantartásakor elérhetők legyenek a különböző területek szakemberei, a koncepció kidolgozásától kezdve egészen a vállalat informatikai központjának kialakításáig” – tette hozzá Bíró Viktor.

A BLADE READY program az APC és a további hálózat-kritikus fizikai infrastruktúra (NCPI) technológiát biztosító szállítók tevékenységét egyesíti annak érdekében, hogy széles körben felhasználható, egymással kompatibilis termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítsanak a Blade NCPI környezetekhez. A BLADE READY program célja, hogy az abban résztvevők közösen segítsék a vállalatokat a Blade szerverek és a kapcsolódó eszközök teljes körű menedzselésében. A program tagjait a kategória legjobb, stratégiai jelentőségű hardver- és szoftverszállítóinak csoportja alkotja, így segítségükkel kiváló működés és páratlan kompatibilitás érhető el a Blade hálózati környezetekben.

A programhoz most a ClearCube Technology és a Siemon vállalatok csatlakoztak. A ClearCube, a központosított számítástechnikai megoldások terén úttörő és piacvezető vállalat hardver- és szoftverelemeket egyaránt kínál a Blade telepítésekhez, valamint segíti a vállalatokat az asztali számítógépek központosított Blade környezetekbe történő áthelyezése során. A Siemon élenjáró vállalat a hálózati és strukturált kábelezési megoldások területén, valamint a sávszélesség-tervezés és a kapcsolódó infrastruktúra tervezése terén is jelentős szakértelemmel bír.

A Gartner iparági piackutató cég adatai szerint a Blade szerverek globális éves értékesítése 2009-re várhatóan eléri az 1,2 millió darabot. A Gartner várakozásai szerint a teljes szerverpiacon évi 7 millió szerver értékesítése várható 2009-re. A technológiai trend előnyeinek kihasználása érdekében a BLADE READY program egy helyen tesz elérhetővé számos információforrást és szolgáltatást. Emellett a programban technikai dokumentumok, kiépítési útmutatók, a teljes birtoklási költség tervezését segítő útmutatók és más dokumentumok is elérhetők. A BLADE READY programról további információ a www.BladeReady.com weboldalon olvasható, a program tagjairól a http://www.bladeready.com/index.cfm?section=directory oldalon olvashat.
Kulcsszavak: szerver APC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55