Albacomp: 18,5 milliárdos idei cél

Már 2006-ban a forgalomnak várhatóan közel 30%-a szolgáltatásokból folyik be

Kovács Attila, 2006. október 5. 13:46
Sikereseknek bizonyultak az Albacomp új stratégiai lépései: az év első 9 hónapjában 23%-kal magasabb árbevételét ért el az előző év azonos időszakához képest - mondta Pukler Gábor vezérigazgató, a társaság mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: igen kedvező a növekedés összetétele, hiszen a rendszerintegrációból származó bevételek terén közel 70%-os, a konzultációból származó bevételek terén pedig több mint hétszeres növekedést könyvelhetettek el.
Az Albacomp rendszerintegrációs bevételei meghaladták, konzultációs bevételei pedig megközelítették az egymilliárd forintot, így az év hátralévő időszakára tervezett forgalmat is figyelembe véve a szolgáltatásokból – az egyéb szolgáltatási területeket is beleértve – tervezett bevétel az év végéig már megközelítheti a forgalom 30%-át. Ez az arány megfelelő alapot teremt a továbblépésre ahhoz, hogy 2008-ra bevételeinek több mint a felét szolgáltatásokból realizálja.

A vezérigazgató néhány kiemelhető megállapítása: 
-- szeptember 8-tól működik a vállalat új, kkv-üzletága;
-- az utóbbi időben lényegesen több notebook gépet adtak el, mint asztali PC-t;
-- a jelenlegi Albacomp notebook-ok 80%-a webkamerát, WiFi-t és négy USB 2.0 csatlakoást tartalmaz;
-- az outsourcing tevékenység a rendszerintegrátori üzletág 25-30%-át teszi ki;
-- az első kilenc hónap árbevétele 10,5 milliárd forint volt , év végére elérhetik a 18 milliárd forintot;
-- rendszerintegrátori tevékenység alapján az Albacomp az ország első öt cége között áll;
-- a noteook eladások akár 50%-kal is növekedhetnek 2006-ban és elérhetik a15 ezer darabot;
-- rövidesen megújulva áll az ügyfelek rendelkezéséra a vállalat webáruháza;
-- az Albacomp printer-outsourcinggal is foglalkozik.

További információk. Az Albacomp a stratégiai partneri kapcsolatok elmélyítésére törekszik több jelentős szállítóval, köztük a Ciscoval, az Oracle-lel, a CA-val, a Sun Microsystems-szel, a HP-val és a Siemensszel. E cégekkel a kapcsolatok továbbfejlesztésén túl a cél az egyre magasabb szintű minősítések megszerzése.

A közelmúltban létrejött Albacomp önálló kkv üzletágat több beszállító partnerrel megkötött kiemelt partnerkapcsolati megállapodás erősített meg.

Az Albacomp tapasztalata szerint a szolgáltatási üzletágak fejlődése szempontjából kedvező piaci trend, hogy a nagyvállalatoknál növekszik a komplex szolgáltatások iránti igény, valamint nő a szolgáltatási színvonalra vonatkozó szerződések (SLA) aránya. Az e téren elért sikereket több outsourcing szolgáltatási szerződés jelenti (Malév, Paksi Atomerőmű, Belügyminisztérium, NSE). A szolgáltatási üzletágak az év során folytatták a fejlesztéseket többek között az APEH-nál (adóbevallási rendszer, adattárház, belső kommunikációs rendszer), illetve Esztergomban, Hódmezővásárhelyen, Szolnokon, Kecskeméten, Homokháton, Pécsett és Zuglóban folytak EU forrásból támogatott e-önkormányzati projektek. A Renault Credit-nél egy Oracle alapú dealer modul bevezetésére került sor, az OTP Banknál pedig az Opera rendszer helyszíni fejlesztése és karbantartása folyt.

A közbeszerzések terén: a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) számítógéprendszerek és számítógépek beszerzésére kiírt pályázatának egyik nyerteseként a vállalat 5500 számítógép értékesítési jogát nyerte el, amelyet nagy hatékonysággal töltött ki (4433 értékesítés). A GVOP szélessávú elektronikus műsorelosztó és adatkommunikációs hálózat kiépítésére szóló tenderei közül kettőn az Albacomp került ki nyertesként, (Szentes, Újszentmargita), két győzelmet könyvelhetett el a TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ) tendereken (Tatabánya, Székesfehérvár), illetve több helyen alvállalkozóként van jelen. Szintén az Albacomp nyerte a Belügyminisztérium Informatikai Főosztályának pályázatát, amelyet a Minisztériumhoz tartozó 10 intézményben működő Microsoft termékekhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzésére írtak ki. Mindemellett az Albacomp szállíthat CA termékeket és szolgáltatásokat az NHH számára is.

A jövőbe mutató lépésként 2006. szeptemberében a vállalat megalapította az Albacomp Kutatási Központot, amely egyetemi – ezen belül az EU-s – fejlesztési projectekben való együttműködésre nyújt lehetőséget a magyar felsőoktatási intézményekkel. A központ indulásakor a vállalat a Veszprémi Egyetemmel, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolával és a Debreceni Egyetemmel épített ki kapcsolatot.

A vállalat nagy erőkkel készül a Sulinet program fináléjára, amely a megszűnő adókedvezmény miatt számottevő felfutást eredményezhet az értékesítésben. A cég a növekvő kereslet kielégítésére nagyobb raktárkészlettel és a viszonteladói hálózat kiemelt támogatásával készül.
Az Albacomp a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a rendszerintegrációs megoldások megvalósítására való képességének kihasználására. A több mint nyolcéves rendszerintegrációs tapasztalat és a széleskörű referenciák mellett ehhez a valós szakmai minősítésekkel és tapasztalattal rendelkező szakmérnökök és a partneri minősítések mögött álló élő és működő kapcsolatok jelentenek biztos, és egyben a piacon egyedülálló hátteret.
Kulcsszavak: +céginfo Albacomp

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50