Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt az EDS ügyvezetőjének

forrás Prim Online, 2006. október 19. 13:05
Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Köztársasági Elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át. Az ünnepi eseményen Dr. Szakál László, az EDS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült az információs technológiák alkalmazása, az üzleti célú informatikai szolgáltatások magyarországi elterjesztésében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.
Dr. Szakál László 2004 januárjától az EDS Magyarország ügyvezető igazgatója. A klasszikus vállalatirányítási feladatkörök mellett az EDS magyarországi kereskedelmi tevékenységéért is felelős. Vezetése alatt a hazai vállalat stratégiai szerepet kapott az EDS európai szolgáltatásában, és munkatársainak száma is megduplázódott az időszak alatt.

Dr. Szakál László 1997-ben operációs igazgatóként kezdte pályafutását az EDS Magyarországnál, 2000-től az EDS Magyarország kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett. Nevéhez fűződik egyes back-office tevékenységek kiszervezése, emellett megalapozta az EDS Magyarország új, átfogó kereskedelmi stratégiáját is.

Dr. Szakál László a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakos tanári diploma megszerzését követően doktori címét műszaki informatikából szerezte a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán, P.h.D. témája a mesterséges-intelligencia módszerek gyártásirányításban való alkalmazása volt.

2005 októbere óta az Amerikai Kereskedelmi Kamara második alelnöke.
Kulcsszavak: EDS-hu CIO +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50