Új adatközpont-felügyeleti megoldás az EMC-től

forrás Prim Online, 2006. október 19. 14:55
Az EMC bemutatta EMC Smarts Application Discovery Manager (ADM) 5.0 nevű termékét. A legújabb adatközpont-felügyeleti megoldással a vállalatok hálózati és tárolási erőforrásaikat azok elosztott üzleti alkalmazásainak kontextusában tekinthetik meg. A modell alapú erőforrás-felügyelet erősségeit és az alkalmazások észlelését összekapcsoló szoftver gyorsan képes kimutatni az infrastruktúra eseményeinek és a konfiguráció megváltoztatásának az üzleti szolgáltatás rendelkezésre állására gyakorolt hatásait.
A Smarts ADM 5.0 valós idejű függési katalógusával nincs többé találgatás és minimálisra csökkenthetők a változások miatti szolgáltatásleállások, minőségromlások és hibák. Észlelhetők, naplózhatók, kimutathatók és akár szerverenként is összehasonlíthatók a szoftver- és hardverkonfiguráció változásai. Ezenfelül a szoftver beépített, valós idejű konfigurációfelügyeleti adatbázisa (Configuration Management Database, CMDB) lehetővé teszi a változások és az infrastruktúra-események hatásainak pontos kezelését több adatközpontra, az egész információs infrastruktúrára kiterjedően.

A szoftver tovább bővíti az EMC valós idejű felderítési és térképezési funkcióit: ezúttal egyeztetéssel, összekapcsolással, analitikákkal és új műszerfalakkal. A Smarts ADM 5.0 a szolgáltatások, alkalmazások és műszaki infrastruktúrák dinamikus kapcsolatainak felderítésére és feltérképezésére alkalmas legátfogóbb szoftver. A legfrissebb kiadásban minden olyan komponens megtalálható, amelyre szükség lehet egy CMDB automatikus feltöltéséhez és karbantartásához.

A Smarts ADM 5.0 az alábbi új funkciókat kínálja:

Finom felosztású felderítés: A J2EE-alkalmazások, moduljaik, a komponensek és kapcsolatok automatikus felderítése és feltérképezése. A megoldás felderíti és feltérképezi továbbá az összecsomagolt vállalati alkalmazások egyes komponenseit, a dokumentált és aktív függőségeket, a szerverközi kapcsolatokat, valamint a telepített alkalmazásszerver- és adatbázis-alkalmazások több példányát.

Elosztott adatközponti alkalmazás: A földrajzilag elosztott vállalatok igényeinek kiszolgálására a Smarts ADM 5.0 új modelljeivel – mint az EMC Smarts ADM Aggregator és az EMC Smarts ADM Collectors – most már elosztott architektúrát kínál, amely lehetővé teszi a méretezhető, akár az egész világra kiterjedő telepítést. Az új modellek – valamint az adatok aggregálását és az adatközpontok közötti egyeztetését lehetővé tévő szoftver – révén a megoldás a legbonyolultabb és legdinamikusabb hálózatokhoz is használható.

Az egyedi alkalmazások automatikus ujjlenyomatos azonosítása: „Ujjlenyomatok” (jellemző minták) segítségével a Smarts ADM 5.0 több mint 500 csomagot és alkalmazást képes gyárilag is azonosítani. Az egyedi alkalmazásokat használó vállalatok számára pedig a megoldás új, heurisztikus ujjlenyomat-technológiája képes felismerni a szokásos n-rétegű alkalmazás-együttműködést és automatikusan csoportosítani és feltérképezni őket anélkül, hogy bármit is tudna előzőleg az alkalmazásról.

Nyílt egyeztető alrendszer: Használatával egyeztethetők (összevethetők) az eltérő felderítési forrásokból származó CMDB adatok. A szoftver automatikusan szakaszolja és egyezteti az adatokat, mielőtt engedné azokat bekerülni a CMDB-be, így garantálva, hogy minden konfigurációs adat pontos, naprakész és tiszta.

Műszerfalak és analitikák: Az új CMDB műszerfalakon gyorsan áttekinthető a CMDB környezet állapota: grafikonok, rajzok és táblázatok foglalják össze a felderített információt és követik nyomon az alkalmazáskörnyezet változásait.

Bővíthetőség: Az összekapcsolási és egyeztetési funkciókkal egységes módon jeleníthető meg az összes CMDB adat, függetlenül attól, hogy ténylegesen hol is található. Az összes rendszer- és komponensadat egyetlen adattárban összegyűjtése helyett az új összekapcsolási funkciókkal a Smarts ADM 5.0 integrálható a helyben meglévő vagy külső CMDB rendszerekkel, illetve használható a megoldás egy igazolt, egyeztetett CMDB rögzítési rendszer kialakítására is.
Kulcsszavak: adattárolás hálózat EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50