Hogyan használjuk alközpontunkat ügyfeleink megtartására?

forrás Prim Online, 2006. október 28. 14:37
Milyen ügyfélmegtartó megoldásokat kínál meglévő alközpontunk? Néhány ügyes beállítással és egy kis odafigyeléssel sokat javíthatunk cégünk megítélésén ügyfeleink szemében. Ismerje meg az ön alközpontján is beállítható 4 fogást, mellyel meglévő ügyfélkörét tudja jobban megtartani!
1. Kiemelt ügyfelek vonala

Ne kényszerítse arra a meglévő partnereket, hogy minden egyes alkalommal át kelljen „verekedni” magukat az alközponti rendszeren ha rendelni szeretnének vagy valamilyen problémájukat szeretnék megoldani! Üzemeltessen egy külön telefonszámot erre a célra, amit ne publikáljon honlapján, névjegykártyáin! Ezt a telefonszámot csak a komoly ügyfeleknek adja ki, és közvetlenül egy olyan munkatársnál csengessen az alközpontban, aki tud a kiemelt ügyfeleknek érdemben segíteni!

Ahhoz, hogy kiemelt ügyfelek vonala legyen, nem kell külön telefonvonalat venni! Elég, ha meglévő ISDN csatalakozást valamelyik DDI vagy MSN számát kijelöli erre a célra, és hozzáprogramozza az alközpontot.

Az eredmény: elégedettebb ügyfelek, akik úgy érzik, hogy jobban figyelnek rájuk, mint előtte.

Bónusz: kiemelt ügyfelek vonala lehet mindjárt egy helyi tarifával hívható kék, vagy egy teljesen ingyenesen hívható zöld szám is!

2. Használja ön is a "házon kívül gombot"

Tudja ön, hogy melyik hívás kerül a legtöbb pénzbe? Nem, nem a 0690-es szextelefon! Hanem azok az elmulasztott, megválaszolatlan hívások amikor az ügyfél rendelt volna valamit, csak nem tudott elérni. Hogyan tudja elérni, hogy mindig elérhető legyen ezen az irodai számon? Egyszerűen! Kérje meg az alközpontost, hogy rendszerkészülékére programozzon fel az ön számára egy ún. „házon kívül” gombot. Ha ön házon kívül tartózkodik, egyszerűen nyomja meg, és minden hívás automatikusan átcsenget mobiljára!

Az eredmény: elégedettebb ügyfél, mert mindig el tudja önt érni az irodai vezetékes számon. Még akkor is ha épp a kinn van, hogy ügyeit intézze...

3. Legyen beírva az ügyfél neve és száma az alközpontba!

.....és amikor hívják az irodában például rögtön így válaszolhat: „Szervusz Péter, miben segíthetek” Ütős ugye? Pontosan a mobiltelefonoknál megszokott kényelmet nyújtja önnek, de az alközpont összes készülékére. Nem csak ön, de munkatársai is nevükön szólíthatják kedvenc vevőit.

Az eredmény: személyesen megszólított ügyfelek, akik majd elmesélik az ismerőseiknek, hogy milyen „jól bánnak” velük.

4. Használjon mellékcsoportokat!

Tegye egy mellékcsoportba az egy bizonyos ügyekhez értőket! Pl. külön csoport az értékesítés, külön a szerviz stb. Viszont figyeljen, mert most jön a trükk!

Az egész mellék-csoportnak adhat egy mellék-számot, de akár önálló városi hívószámot is. Ha megcsengeti ezt a mellékszámot vagy városból meghívja azt a fővonalat, akkor az ön által meghatározott sorrendben csengeti a mellékcsoport tagjait. Pl. először a legtapasztaltabbat, aztán a második legtapasztaltabbat és így tovább. De akár egyszerre is csengetheti az összes mellékcsoport-tagot és aki kapja-marja alapon veszik át a hívásokat!

Az eredmény: call-centerként tudja használni alközpontját. Több kezelőt is beállíthat egy bizonyos fajta ügy kezelésére, anélkül, hogy új számokat kellene kiosztani.

5. Legyen elérhető mobil irányból is

Ne csak egy vezetékes számon lehessen elérni az irodát! Ma már szeretik az ügyfelek ha van egy központi mobilszám is, mert a mobiljáról olcsóbban fel tud hívni. Központi mobilszámhoz egy SIM kártyára van szüksége (lehetőleg valami könnyen megjegyezhető számmal) és egy az alközpontra kötött analóg vagy ISDN GSM adapterre. Ha valaki felhívja a SIM kártya számát, a hívás a GSM adapteren át becsenget a kezelőhöz aki ugyanúgy kezeli tovább a hívást, mintha az vezetékes irányból érkezett volna.

Az eredmény: olcsóbban tudják hívni vevői, mint eddig, mert egy mobil-vezetékes percdíj helyett csak egy mobil-mobil percdíjat fizetnek.

forrás: Gloster Telekom Kft.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50