A Lexar új CompactFlash memóriakártyával és két új kártyaolvasóval rukkol elő

Széles Csongor, 2007. február 21. 14:00
A Lexar új, 300x címkével ellátott, a professzionális szériába besorolt 8 GB-os memóriakártyát mutatott be, amelynek írási sebessége az UDMA merevlemezekkel vetekedik. A kártya az UDMA 5 protokollt támogatja, amelynek elméleti sebessége 100 MB/s. A Lexar új kártyája 42,9 MB/s minimális írási sebességet garantál. Az új memóriakártya mellett két új, egy FireWire 800 és egy USB 2.0 CF kártyaolvasót is bemutatott a Lexar.
"A profi fotósok egyre több nagy felbontású képeket készítenek manapság" - mondta John Omvik, a Lexar professzionális termékeinek menedzsere. "Az új professzionális sorozatba tartozó UDMA 300x ultragyors memóriakártyánk a profi fotós számára ideális választás, ugyanis eddig nem tapasztalt módon gyorsítja meg a munkafolyamatot, drasztikusan csökkentve a képek lementésének az idejét. Az UDMA-kompatíbilis kártyaolvasóink és az új memóriakártyák együttes használatának köszönhetően a fotós több időt tölthet a kreatív fotózással vagy képfeldolgozással" - tette hozzá.

"Nagyon pozitív tapasztalataim vannak a kártyával kapcsolatban" - mondta Reed Hoffmann hivatásos fotós. "RAW módban két nap alatt hat Lexar Professional UDMA memóriakártyányi anyagot fényképeztem. Az memóriakártya pozitív meglepetéseket szerzett. Félannyi idő alatt át tudtam másolni az egész anyagot. A másolás ideje számomra nagyon fontos tényező, hiszen terepen a laptop akkumulátorára vagyok hagyatkozva. A megspórolt időnek köszönhetően a laptop akkumulátora tovább bírja, így több idő jut a fényképek rendezésére is."

A többi professzionális szériába tartozó Lexar memóriakártyához hasonlóan az új 300x mellé a vásárló korlátozott élettartam-garanciát és ingyenes technikai támogatást is kap, sőt egy értékes szoftvercsomagot is, amely többek között atrtalmazza a Corel Paint Shop Pro X, a Lexar Rescue 3 és a Lexar Backup Sync alkalmazásokat is. A Lexar Professional 300x memóriakártya áprilistól kezdve a boltokban lesz. Árat egyelőre nem tudunk mondani.

Kártyaolvasók

Két új kártyaolvasót is kiadott a Lexar, amelyekről az UDMA-t támogató memóriakártyák esetében fele annyi idő alatt másolhatjuk át felvételeinket, mint a korábbi generációs (szintén gyors) memóriakártyákról. A kártyaolvasók az UDMA CompactFlash mellett támogatják az SDHC memóriakártyákat is. A kártyaolvasókat kétféle, FireWire 800, illetve USB 2.0 csatlakozóval szállítják. Áprilisban szintén a polcokon lesz, a FireWire verzió irányára 79,99 dollár, az USB 2.0-s verzióé pedig 49,99 dollár lesz. Mindkét kártyaolvasó Windows XP vagy Vista, illetve Mac OS 10.2.8, vagy újabb operációs rendszert igényel.
Kulcsszavak: memóriakártya Lexar

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50