Deutsche Telekom : jön a T-Service

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 1. 11:08
A Deutsche Telekom felügyelő tanácsa szerdán zöld utat adott az új Telekom-főnök René Obermann vállalatvezetési elképzeléseinek, ezzel egy új szolgáltatóegység, a T-Service létrehozásának, amelybe rögön 10 ezer DT-dolgozót szerveznének át.
A felügyelő tanács a munkavállalók képviselőinek akarata ellenére fogadta el az új egység létrehozását, amelybe – konszern közeli körökből kiszivárgó értesülések szerint - a T-Com vezetékes egységének mintegy 50 ezer dolgozóját is átvinnék. A DT személyügyi vezetője ugyanakkor cáfolta, hogy a T-Service-t "kiszerveznék" a Deutsche Telekomból, mint mondta "meg akarják tartani a konszernben". Obermann elképzelései szerint - aki csütörtökön ismerteti átalakítási terveinek részleteit - az új egység júliustól kezdené meg működését.

A ver.di szakszervezeti szövetség erősen bírálta a T-Service létrejöttével kapcsolatos terveket és sztrájkkal fenyeget. A cég vezetése - mint mondták - haladéktalanul tárgyalásokat kezd a ver.di-vel. A felügyelőtanács ülése előtt mintegy 13 ezren tüntettek a bonni központ előtt a DT tervezett átalakítása ellen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50