Sikeres tavalyi év, emelkedő SOA-bevételek a BEA Systemsnél

forrás Prim Online, 2007. március 19. 11:15
A BEA Systems ismét sikeres elmúlt évről számolt be most közzétett pénzügyi jelentésében. A szolgáltatásorientált (SOA) technológiával összefüggő szolgáltatások és termékek fontos szerepet játszottak a növekedésben - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A BEA Systems 2007. január 31-én záruló pénzügyi évében 1 402 millió dollár teljes bevételt ért el, ami 17 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. A licenszdíjakból származó bevétel 12 százalékos növekedéssel 573 millió dollár lett, míg a szolgáltatások árbevétele elérte a 828 millió dollárt, ami 20 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez viszonyítva.

A BEA Systems SOA-infrastruktúrák kialakításához és működtetéséhez kapcsolódó szolgáltatásai és termékvonala, az AquaLogic nagyon szépen szerepelt az elmúlt évben. Az AquaLogic részaránya a negyedik negyedév licensz bevételeiben már 25 százalékra nőtt – mondta el a bejelentés kapcsán Alfred Chuang, a BEA Systems elnök-vezérigazgatója. Különösen erős érdeklődés volt megfigyelhető a vállalati szolgáltatás buszok és üzleti folyamatmenedzsment (BPM) eszközök területén. Olyannyira, hogy az AquaLogic BPM termékből származó bevételek az elmúlt esztendő minden negyedévben majdnem a duplájára növekedtek.
A BEA Systems az idei évben is hasonló növekedésre számít a SOA szolgáltatások és termékek, így elsősorban az AquaLogic terén.
Kulcsszavak: +céginfo BEA Systems

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55