Rövid a karod? Toldd meg egy másikkal!

Széles Csongor, 2007. április 13. 13:25
Ha egyedül vakációzunk, vagy a családi turistafotó elkészítésére nem tudunk megkérni egy épp arra sétáló segítőkész járókelőt, vagy nem bíznánk soha senkire dédelgetett masinánkat, akkor bizony improvizálni kell.
Az autófókusszal rendelkező fényképezőgépekkel természetesen karunkat kinyújtva készíthetünk magunkról fényképet, de ilyenkor általában a nagyobb látószög miatt (amely lehetővé teszi, hogy a mögöttünk tornyosuló palota is beleférjen a képbe) a legtöbbször torz figurát készítünk jóképű önmagunkból, hiszen a nagylátószögű objektív a közeli tárgyakat felnagyítja, a távoliakat pedig lekicsinyíti. Magyarán akkora orrunk lesz, hogy a palota tornya a párja sem lehet. Tele állásban pedig nem tudjuk használni a fényképezőgépet, hiszen ahhoz már nem elegendő a karhosszúságú tárgytávolság. Vagyis sokunknak nem eléggé hosszú a karunk.

Itt jön be a képbe a Quik Pod, egy teleszkóp-szerűen kinyitható fém bot, amelynek a végén fényképezőgép-foglalat van és akár 45 cm-rel növeli a tárgytávolságot, valamint egy domború tükör segítségével a fényképezőgép által befogott képet is viszonylagos pontossággal megmutatja.

A Quik Pod Pro 24,95 dollárba kerül, 120 grammot nyom és 19cm-re összecsuktató, valamint kényelmesen a nadrágszíjra is akasztható. A Quik Pod Pro Plus 29,95 dollárért emellett plusz három lábat is kínál, így akár asztali állványként is használhatjuk. Mindkét állványt a www.quikpod.com weboldalon lehet megrendelni.

A Quik Pod nem csupán önportré készítésére alkalmas, segítségével tömeg fölötti, magasabb perspektívából is fotózhatunk, vagy épp ellenkezőleg, az autók alá is befényképezhetünk. Kompaktságának és kialakításának egyetlen hátránya, hogy DSLR-t nem igazán csavarhatunk fel rá, de az utazók által kedvelt kompakt fényképezőgépeket és kamkordereket nyugodtan rábízhatjuk az összecsukható, ötletes kis találmányra.
Kulcsszavak: fotó kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50